Eén van de grootste camperverzekeraars van Nederland

Na aanvraag direct verzekerd!
Ook in het weekend.

Daling van verkoop nieuwe campers in de maand juli 2011

Dinsdag 16 augustus 2011. Door Sander Bouhuijs. 3254 x gelezen - Reageer op dit artikel

In de maand juli zijn 118 nieuwe campers verkocht, dat is een daling van ruim 19% ten opzichte van juli 2010. In totaal werden er van januari 2011 tot en met juli 2011 1.213 nieuwe campers verkocht wat een stijging van 10% is ten opzichte van 2010.

Hoewel er net als binnen de caravanmarkt minder jonge gebruikte campers tot 5 jaar (-7,7%) in de maand juli verkocht werden, zijn er in totaal ruim 6% meer gebruikte campers verkocht aan particulieren. In de maand juli werden 535 gebruikte campers verkocht, tegen 504 in juli 2010. In totaal werden in de eerste zeven maanden van dit jaar 3.187 gebruikte campers verkocht, ruim 15% meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Hans Louwers, manager BOVAG Caravan- & Camperbedrijven: 'Deze daling heeft puur te maken met de verlate afleveringen. Beter is om naar de totale verkopen van 2011 te kijken. Twee maanden geleden waren de verkopen nieuw immers nog sky high. Over het hele jaar hebben we een zeer positief cijfer wat betreft de nieuwverkopen: een plus van 10%. Dat zijn serieuze aantallen. Ook in de gebruikte markt gaat het goed. Bij de verkoop van jong gebruikte campers zien we een daling, net als bij de jong gebruikte caravans. Dat komt omdat er weinig aanbod is van jong gebruikte campers. Opvallend is dat er steeds meer gebruikte kampeermiddelen worden geïmporteerd uit het buitenland, met name uit Duitsland. Omdat er een grote schaarste aan gebruikte exemplaren ontstaat worden er veel meer geïmporteerd dan voorgaande jaren.'

Bron: Bovag

Dinsdag 16 augustus 2011. Door . 3254 x gelezen - Reageer op dit artikel
Deel dit artikel

Camperverzekerd: dé specialist in camperverzekeringen

 • Lage premie!
 • Snelle hulp bij schade
 • Geen verplicht eigen risico
 • Beste prijs/kwaliteit
 • Geen verborgen kosten
 • Expert in camperverzekeringen

Bereken direct uw premie »

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit onderwerp. Reageer op dit artikel

Reageer op dit artikel

Welkom op het Camperverzekerd blog! We zijn blij met uw deelname aan ons platform en we verwelkomen iedere reactie. Wij hebben als uitgangspunt dat we geen reacties willen verwijderen. Wel hebben we regels opgesteld. Door op ons weblog te reageren, gaat u akkoord met onze huisregels.

Huisregels

 • Anonieme reacties zijn niet toegestaan. U moet reageren met uw echte naam en een geldig e-mailadres.
 • Houd het netjes en wees beleefd naar elkaar.
 • Niet schreeuwen. Gebruik geen woorden of zinnen die alleen uit hoofdletters bestaan in uw tekst.
 • Houd u aan het onderwerp.
 • Niet trollen. Verander uw identiteit niet in één discussie.
 • Vermeld geen persoonlijke gegevens in uw reactie.
 • Toon geen reclame-uitingen in uw reactie.

Reacties die hier niet aan voldoen kunnen wij verwijderen.

(wordt niet gepubliceerd)

Uw reactie

Verzekeringsdeskundige Sander Bouhuijs

Sander Bouhuijs is werkzaam bij Camperverzekerd als verzekeringsdeskundige. Camperverzekerd behoort tot de meest toonaangevende camperverzekeraars in Nederland en onderscheidt zich door een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Als verzekeringsdeskundige én camperaar zal Sander Bouhuijs belangrijke zaken op verzekeringsgebied in relatie tot campers en (camper)reizen onder uw aandacht brengen.

Camperverzekering specialist Sander Bouhuijs