Eén van de grootste camperverzekeraars van Nederland

Premieverhoging NKC camperverzekering 2016

Vrijdag 16 september 2016. Door Sander Bouhuijs. 7038 x gelezen - Reageer op dit artikel

De Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) heeft met ingang van donderdag 15 september 2016 de premies én polisvoorwaarden van de NKC camperverzekering in het nadeel van haar verzekerden aangepast.

De NKC heeft dit nieuws op vrijdag 16 september 2016 onder andere via een nieuwsbrief per e-mail aan haar zakelijke partners kenbaar gemaakt. Premieverhoging MKC camperverzekering

Bijzonder is dat in de NKC nieuwsbrief van 15 september 2016, door NKC verzonden aan alle NKC leden, niet wordt gesproken over deze wijzigingen.

Camperaars met een NKC camperverzekering ontvangen van de NKC een brief over de wijzigingen.

Op vrijdag 16 september ontvingen wij direct enkele telefonische meldingen van NKC leden met vragen. Reden om extra informatie te verstrekken over de aangekondigde wijzigingen van NKC.

Eerder geen premieverhoging aangekondigd

In november 2015 meldde NKC, in een commerciële mailing naar NKC leden die nog geen NKC camperverzekering hadden, dat de premie van de NKC camperverzekering in 2016 gelijk zou blijven.

Opmerkelijk daarom dat 10 maanden later de premies toch fors verhoogd zijn. Tevens zijn ook de polisvoorwaarden van de NKC camperverzekering nadelig aangepast.

Waarom NKC de premies en voorwaarden wijzigt

Als reden van de premieverhoging van de camperverzekering geeft NKC onder andere aan dat er steeds meer én duurdere schades uitgekeerd worden. De kosten zijn bij NKC hoger dan de ontvangen premies op de camperverzekering. Schade als gevolg van noodweer wordt hierbij als een reden genoemd.

Wanneer wijzigen de premies en polisvoorwaarden?

Voor nieuwe NKC camperverzekeringen afgesloten vanaf 15 september zijn de nieuwe premies en voorwaarden direct van kracht.

Heeft u reeds een lopende camperverzekering bij NKC? Vanaf 1 oktober 2016 gaan de hogere premies en verslechterde voorwaarden ook voor u gelden.

Het exacte moment waarop deze nadelige wijzigingen worden doorgevoerd hangt af van de contractsvervaldatum van uw NKC camperverzekering. Wordt uw NKC camperverzekering jaarlijks verlengd op 18 december (voorbeelddatum) dan worden de hogere premie en aangepaste polisvoorwaarden vanaf deze datum voor u van kracht.

Op uw polisblad van uw NKC camperverzekering kunt u uw contractsvervaldatum terugvinden.

Premieverhoging camperverzekering NKC

NKC verhoogt de premies voor de WA dekking met 9,5% en de premies voor de Casco dekking met maar liefst 13%.

De premie voor de aanvullende dekking No-claimbescherming wordt verhoogd naar 127,05 euro per jaar inclusief assurantiebelasting. Nieuw is ook dat ten behoeve van pechhulp een bedrag van 24,20 euro per jaar extra is opgevoerd in de premie indien een camper ouder dan 10 jaar is. Als reden hiervoor geeft de NKC aan dat campers ouder dan 10 jaar meer gebruik maken van pechhulp in het buitenland.

Heeft u een camper van 2005 of ouder WA + Volledig Casco (all-risk) verzekerd met als aanvullende dekking No-claimbescherming? Dan wordt in uw geval op alle fronten uw premie verhoogd. In de praktijk betekent dit dat premieverhogingen van 100 euro op jaarbasis geen uitzonderingen zijn!

Wijziging voorwaarden camperverzekering NKC

Buiten de premieverhoging vinden er ook diverse nadelige wijzigingen plaats in de polisvoorwaarden van de NKC camperverzekering.

Extra hoog eigen risico

De meest opmerkelijke wijzigingen hebben betrekking op het eigen risico. Standaard hanteert de NKC op haar camperverzekering een eigen risico van 250 euro. Is er sprake van een eenzijdige aanrijding (bijvoorbeeld botsing met paaltje, muur of ander obstakel hetgeen de meest voorkomende casco schades zijn) dan geldt er bovenop het standaard eigen risico van 250 euro nog eens een extra eigen risico van 250 euro. U heeft dus in totaal 500 euro eigen risico!

Ook bij ruitschade zijn de eigen risicobedragen verhoogd. Wordt de ruit vervangen of gerepareerd door een niet aangesloten schadehersteller dan geldt er bovenop het standaard eigen risico van 250 euro nog eens een extra eigen risico van 150 euro. U heeft dan in totaal een eigen risico van 400 euro!

Uitlenen: extra eigen risico

Leent u de camper bovendien ook wel eens uit aan uw vrienden, familie of kennissen? Zodra er een andere bestuurder dan uzelf of uw partner met uw camper rijdt en er ontstaat schade aan de camper dan geldt er bovenop het standaard eigen risico van 250 euro nog eens een extra eigen risico van maar liefst 750 euro! U heeft dan in totaal een eigen risico van 1.000 euro!

Benieuwd wat uw premie wordt?

De nieuwe premies van de NKC camperverzekering zijn nu al te berekenen via de website van de NKC.

De nieuwe polisvoorwaarden van de NKC camperverzekering kunt u nu ook al inzien.

Niet eens met de wijzigingen van NKC?

De NKC informeert in haar brief haar leden met een NKC camperverzekering niet over de mogelijkheid tot het recht van opzegging van de NKC camperverzekering als gevolg van de nadelige wijzigingen.

Indien u het echter niet eens bent met de nadelige premieverhoging en/of de wijziging van uw polisvoorwaarden heeft u het recht om de nieuwe polis te weigeren op het moment dat uw NKC camperverzekering verlengd wordt. Dit recht voor u is vastgelegd in artikel 6 van de Algemene Voorwaarden NKC 04-2014. Bent u het oneens met de wijzigingen en wilt u de NKC camperverzekering beëindigen? Meldt u dit dan schriftelijk bij NKC.

Buiten de wijziging van de voorwaarden en premie kunt u een lopende verzekering (langer dan een jaar gelopen) altijd direct opzeggen met een maand opzegtermijn. Eventueel vooruitbetaalde premie wordt dan door NKC met u verrekend. U hoeft dus niet te wachten totdat u bericht ontvangt van NKC over deze nadelige aanpassingen. Een opzegging en overstap naar een andere camperverzekering kan snel geregeld worden.

Wilt u uw camperverzekering bij NKC opzeggen? U kunt gebruik maken van de gemakkelijke en gratis overstapservice.

Vrijdag 16 september 2016. Door . 7038 x gelezen - Reageer op dit artikel
Deel dit artikel

Camperverzekerd: dé specialist in camperverzekeringen

 • Lage premie!
 • Snelle hulp bij schade
 • Geen verplicht eigen risico
 • Beste prijs/kwaliteit
 • Geen verborgen kosten
 • Expert in camperverzekeringen

Bereken direct uw premie »

Reacties

 1. NKC is al jaren veel duurder dan Camperverzekerd. Even een berekining maken en je weet meer. Een tevreeden klant.
  Rob vliege 17 september 2016 om 23:32
 1. Voor mijn situatie geldt nog steeds dat de nkc goedkoper is ondanks de flinke verhoging. Ook de voorwaarden zijn nog altijd gunstiger. Maar ik denk dat dat voor iedereen anders kan zijn. Mvg, Johan
  Johan K. 19 september 2016 om 09:44
 1. nkc is niks meer dan een dozendoorschuiver.. altijd al duur geweest en als het hun niet uitkomt gaan ze flink de premie verhogen en benadelen hun eigen leden. 80% van de camperaraars zijn daar lid omdat de zogeheten kudde het ook doet. waarom met daar zit weten e zelf eigenlijk niet. Men bespaart wel 10 cent bij de pomp maar men doneert wel 1000den extra aan peperdure verzekeringen en te dure reizen. Mensen wordt wakker !! Daarom stapt iedereen en met ons.. massaal over naar camperverzekerd.nl .
  Joost 24 oktober 2016 om 09:40
 1. Ben 18 jaar bij de nkc verzekerd all risk nooit er op gewezen dat de premie elke 5 jaar omlaag kan dus heb ik 13 jaar de volledige premie nieuwwaarde betaald dat is ong 5000 euro te veel geweest ga nu beslist weg bij die club welke kan ik nu het beste nemen?

  Reactie Camperverzekerd: Beste Leo, U zou eens een berekening voor uw camperverzekering kunnen maken op onze website. Wij zijn doorgaans fors voordeliger dan de NKC en bieden een uitgebreidere verzekeringsdekking.
  Leo Hofstra 24 januari 2017 om 18:46
 1. Je kunt in zijn algemeenheid niet stellen dat de NKC duurder is. Het hangt af van de leeftijd van je camper en van het gekozen pakket. Mijn camper is ouder dan 10 jaar en de premie is bij camperverzekerd.nl veel hoger dan bij de NKC. Ik vind de verhoging ook niet leuk, maar goedkoop bestaat niet als je goed verzekerd op reis wilt!

  Reactie Camperverzekerd: Premies zijn inderdaad afhankelijk van de gekozen dekkingen en de waarde van een camper. U heeft op onze website een berekening gemaakt voor WA + Beperkt Casco met een waarde van € 27.000,-. Dit is een constructie die wij niet aanbieden. Campers met een dergelijke waarde verzekeren wij alleen WA + Volledig Casco. In de premieberekening is daarom automatisch uw dekking gewijzigd en de premie getoond van onze WA + Volledig Casco (All-risks) verzekering. U vergelijkt dus de WA + Volledig Casco van Camperverzekerd met de WA + Beperkt Casco van NKC. Vanzelfsprekend is dan de premie bij Camperverzekerd hoger dan bij NKC. Indien u onze WA + Volledig Casco premie vergelijkt met de WA + Volledig Casco premie van NKC zult u zien dat NKC altijd duurder is dan Camperverzekerd.
  Ad R 26 februari 2017 om 12:38
 1. Hoi ik heb een kortsluiting gehad in de camper word bij nkc niet vergoed omdat er gen materiaal meer is. Er waren printen die verbrand waren maar die had dhr Broos niet bewaard ik wist niet dat dit verzekerd was nu heeft de expert van de nkc al 2 keer gezegd dat er geen bewijzen zijn dus is het afgewezen wat kan ik doen?

  Reactie Camperverzekerd: Beste Wiel, Uit uw reactie maken wij op dat u bij NKC een schademelding hebt lopen waarbij er volgens uw opgave sprake is van kortsluiting en printplaten die verbrand waren. Dhr. Broos (waarvan wij er gemakshalve van uit gaan dat dit uw schadehersteller Autobedrijf Peter Broos uit Hoogerheide betreft) heeft de printplaten niet bewaard. Omdat het bewijsmateriaal verdwenen is kan de expert van de NKC hierdoor de schadetoedracht (oorzaak) niet bepalen. NKC wijst hierdoor uw schade af.

  Wij vinden het vervelend dat uw schade wordt afgewezen. Het is echter wel zaak om altijd een schade(toedracht) aantoonbaar te maken. Wellicht kan uw schadehersteller (Peter Broos) mede namens u als getuige in deze schadezaak optreden en naar eer en geweten verklaren wat de oorzaak was van de schade. De schadehersteller is namelijk een aangesloten schadehersteller bij NKC. Wij gaan er daarom van uit dat er om die reden vanuit NKC vertrouwen uitgaat naar deze hersteller als het gaat om een eerlijke afwikkeling van een schade. Wellicht dat de expert en/of NKC coulancehalve in dit geval genoegen wil nemen met een verklaring van de hersteller inzake de schadetoedracht, zodat uw schademelding alsnog verder in behandeling kan worden genomen. Wij wensen u succes met de verdere afwikkeling en hopen voor u op een goede afloop.
  Wiel 20 augustus 2017 om 09:58
 1. Ook wij laten camperaars massaal overstappen naar Camperverzekerd.nl omdat de conditie, en premie gewoon beter geregeld zijn.
  Jaap 06 april 2018 om 11:10

Reageer op dit artikel

Welkom op het Camperverzekerd blog! We zijn blij met uw deelname aan ons platform en we verwelkomen iedere reactie. Wij hebben als uitgangspunt dat we geen reacties willen verwijderen. Wel hebben we regels opgesteld. Door op ons weblog te reageren, gaat u akkoord met onze huisregels.

Huisregels

 • Anonieme reacties zijn niet toegestaan. U moet reageren met uw echte naam en een geldig e-mailadres.
 • Houd het netjes en wees beleefd naar elkaar.
 • Niet schreeuwen. Gebruik geen woorden of zinnen die alleen uit hoofdletters bestaan in uw tekst.
 • Houd u aan het onderwerp.
 • Niet trollen. Verander uw identiteit niet in één discussie.
 • Vermeld geen persoonlijke gegevens in uw reactie.
 • Toon geen reclame-uitingen in uw reactie.

Reacties die hier niet aan voldoen kunnen wij verwijderen.

(wordt niet gepubliceerd)

Uw reactie

Verzekeringsdeskundige Sander Bouhuijs

Sander Bouhuijs is werkzaam bij Camperverzekerd als verzekeringsdeskundige. Camperverzekerd behoort tot de meest toonaangevende camperverzekeraars in Nederland en onderscheidt zich door een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Als verzekeringsdeskundige én camperaar zal Sander Bouhuijs belangrijke zaken op verzekeringsgebied in relatie tot campers en (camper)reizen onder uw aandacht brengen.

Camperverzekering specialist Sander Bouhuijs