Eén van de grootste camperverzekeraars van Nederland

Na aanvraag direct verzekerd!
Ook in het weekend.

Gratis aankoopkeuring inclusief vochtmeting

Heeft u eindelijk uw droomcamper gevonden en wilt u deze kopen? Denk dan eerst aan een aankoopkeuring! U hoopt natuurlijk dat de droomcamper die u op het oog hebt echt de juiste aankoop is. Laat u echter niet verleiden door aanbiedingen of emotie, maar neem een weloverwogen beslissing voordat u een camper gaat kopen. Met een aankoopkeuring kunt u een hoop ellende achteraf besparen.Gratis aankoopkeuring inclusief vochtmeting camper

Een gebruikte camper kopen brengt namelijk bepaalde risico's met zich mee en daarom is het aan te bevelen om u goed te verdiepen in allerlei zaken voordat u daadwerkelijk overgaat tot aanschaf van een gebruikte camper.

Een camper kan uiterlijk in prima staat verkeren, maar er technisch gebreken op nahouden. Ook komt het helaas regelmatig voor dat er vochtinwerking wordt aangetroffen, hetgeen niet verzekerd is. U kunt hierdoor fors financiëel nadeel ondervinden. Een aankoopkeuring kan u hierbij helpen.

Aankoopkeuring is altijd aan te bevelen

Wij adviseren u, bij voorkeur voorafgaand aan een koop, altijd een onafhankelijke aankoopkeuring te laten uitvoeren door een professionele en onafhankelijke partij zoals Camperhost of een RE-CAMP deelnemer. U heeft namelijk als koper een wettelijke onderzoeksplicht!

Aankoopkeuring vastleggen in koopovereenkomst

U kunt bij de aankoop van een camper een aankoopkeuring bedingen met de voorwaarde dat de kosten van de herstelwerkzaamheden voor de verkoper zijn als er gebreken worden geconstateerd. Of dat de aankoop in zijn geheel niet doorgaat. Dit kunt u vastleggen in een gratis koopcontract.

Twee aanbiedingen aankoopkeuring Camperverzekerd

Als (potentiële) klant van Camperverzekerd kunt u gebruik maken van twee interessante aanbiedingen voor het uitvoeren van een aankoopkeuring voor uw camper.

  1. Een gratis beperkte aankoopkeuring inclusief beperkte vochtmeting bij een RE-CAMP camper deelnemer. Deze gratis beperkte aankoopkeuring kan alleen ná aankoop van de camper en als de camper bij Camperverzekerd verzekerd is. U dient dus bij aankoop in een koopcontract een ontbindende voorwaarde vastgelegd te hebben dat u het recht heeft de aankoop te ontbinden als er nadien gebreken worden geconstateerd!
  2. Een zeer uitgebreide en professionele aankoopkeuring (op meer dan 150 punten) door Camperhost inclusief uitgebreide vochtmeting en binnen 48 uur op locatie in heel Nederland voor slechts € 310,- inclusief btw (€ 340,- minus € 30,- retour). De € 30,- retour betreft een geld-terug-actie. Nadat de gekeurde camper door u is aangekocht en verzekerd bij Camperverzekerd, kunt u via de digitale polismap € 30,- retour aanvragen. Camperhost werkt volledig onafhankelijk en staat dus bij u in dienst. U kunt er daarom op vertrouwen dat u een onafhankelijk en uitgebreid advies krijgt over de staat van de camper.

Belangrijk om te weten is dat de gratis beperkte aankoopkeuring (optie 1) geen uitgebreide (technische) inspectie is. Voor een uitgebreide keuring adviseren wij u gebruik te maken van de diensten van Camperhost (optie 2). Een aankoopkeuring is geen vervanger voor een waardetaxatie en andersom.

De verschillen tussen de beide aankoopkeuringen zijn als volgt;

  Gratis beperkte aankoopkeuring RE-CAMP Professionele aankoopkeuring Camperhost
Wanneer Alleen ná aankoop van de camper Voor of na aankoop van de camper
Locatie aankoopkeuring Alleen op afspraak bij een RE-CAMP camper deelnemer Binnen 48 uur in heel Nederland op locatie!
Visuele controle van de opbouw op eventuele aanwezige schade, of oude (slecht) gerepareerde schade Ja Ja
Controle van de banden Ja Ja
Leeftijd gasslangen, leeftijd drukregelaar en controle lekdichtheid Ja Ja
Controle van afdichtrubbers, kitnaden en uitdrogen van kit bij luiken (dakluiken) Ja Ja
Vochtmeting Beperkt Uitgebreid
Inspectie motor Nee Ja
Inspectie cabine Nee Ja
Inspectie woongedeelte Nee Ja
Inspectie buitenzijde Nee Ja
Inspectie wielophanging en remsysteem Nee Ja
Inspectie verlichting Nee Ja
Inspectie onderhoudshistorie Nee Ja
Uitlezen elektronische systemen (aandrijflijn, motor) Nee Ja
Onderhoudsadvies Nee Ja
Aankoopadvies Nee Ja
Kilometerstand check Nee Ja
Uitgebreide proefrit Nee Ja
Lak-dikte controle Nee Ja
Volledige gas/water systeem controle Nee Ja
Elektronisch systeem (comfort) controle Nee Ja
Rapport Eenvoudig Zeer uitgebreide rapportage inclusief adviezen
Tarief Gratis € 310,- (€ 340,- minus € 30,- retour)

Hoe aankoopkeuring aanvragen

De gratis beperkte aankoopkeuring bij een RE-CAMP camper deelnemer kunt u, als bestaande klant van Camperverzekerd, aanvragen via uw digitale polismap van Camperverzekerd.

De professionele aankoopkeuring van Camperhost voor € 310,- (€ 340,- minus € 30,- retour) kunt u aanvragen via de website van Camperhost.

Nog meer klantvoordelen bij Camperverzekerd

Camperverzekerd werkt in de camperbranche op diverse gebieden samen met professionele en betrouwbare partners die van toegevoegde waarde kunnen zijn voor onze klanten. Door onze samenwerking met andere bedrijven en organisaties kunt u als (potentiële) relatie van Camperverzekerd profiteren van aantrekkelijke kortingen en interessante aanbiedingen.