Eén van de grootste camperverzekeraars van Nederland

Taxatie camper

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom u uw camper laat taxeren. Met name voor occasion campers of zelfbouw campers is taxatie de ideale manier om de exacte waarde te bepalen. Taxatie van uw (zelfbouw) camper voor uw kampeeruto verzekering

Waarom uw camper taxeren?

Het is aan te bevelen om uw camper te laten taxeren. Dat voorkomt problemen met de waardebepaling in geval van schade. Bij taxatie krijgt u namelijk bij een totaalverlies van de camper geen uitkering op basis van de dagwaarde, maar u krijgt gegarandeerd de taxatiewaarde. De taxatiewaarde is bij Camperverzekerd zelfs geldig voor een periode van 5 jaar.

U heeft met een taxatierapport een document in handen dat bij een onverhoopte gebeurtenis kan dienen als bewijsstuk van de waarde, het bestaan en de uitvoering van uw kostbaar bezit. Daarnaast voorkomt u met een taxatierapport onder- of oververzekering en betaalt u gegarandeerd de juiste premie (de premie wordt bij taxatie gerekend over de getaxeerde waarde).

Uw camper verzekeren op basis van taxatie! »

Taxatiewaarde & Waardebepaling

In de praktijk kunnen de taxatiewaarde en de aan- of verkoopprijs van een camper soms uiteenlopen. De taxateur zal ten behoeve van de verzekering een waarde bepalen die u uitgekeerd krijgt bij het totaalverlies van de camper. Voor fabriekscampers is dat niet zo moeilijk. Voor het uitgekeerde bedrag moet u in principe een voertuig van hetzelfde merk en type terug kunnen kopen.

Bij zelfbouw ligt dat wat moeilijker. Het is immers de vraag of het mogelijk is om eenzelfde voertuig terug te kopen. Veel zelfbouw kampeerauto's zijn dusdanig zeldzaam dat ze heel moeilijk te vervangen zullen zijn. In zulke gevallen zal de waarde moeten worden bepaald op een bedrag waarvoor een vervangend voertuig kan worden gekocht die in grote lijnen gelijkwaardig is zonder daarmee identiek te zijn.

Camperverzekering op basis van taxatie

U kunt bij ons uw camper WA + Volledig Casco (All-Risks) verzekeren op basis van de huidige waarde indien uw camper getaxeerd wordt. Op voorhand kunt u voor de premieberekening uitgaan van een schatting van de huidige waarde van uw camper. Wij verzekeren uw camper dan voorlopig op basis van de door u ingevulde dagwaarde.

Na aanvraag van de verzekering dient uw camper vervolgens getaxeerd te worden om de huidige waarde exact te bepalen. In dat geval komt een onafhankelijk VRT gecertificeerde register taxateur bij u op locatie de waarde van uw camper taxeren.

Deze waarde (taxatiewaarde) wordt door ons uiteindelijk gehanteerd als de definitieve verzekerde som.

Voordelen van taxatie

Een groot voordeel van taxatie is dat als de camper verloren gaat door een totaalverlies (brand, diefstal, etc.) binnen 5 jaar na taxatie, de taxatiewaarde wordt uitgekeerd i.p.v. de dagwaarde. Uw camper kent na taxatie de eerste 5 jaar dus geen afschrijving bij een onverhoopte schade!

  • 5 Jaar Taxatiewaardegarantie, 5 jaar lang geen afschrijving bij een totaalverlies!
  • Taxatie vindt plaats door een onafhankelijk VRT gecertificeerde register taxateur!
  • Taxatie op locatie, bijvoorbeeld bij u thuis of in de stalling!
  • Geen discussie over de hoogte van de uitkering bij een totaalverlies.
  • Gereduceerd tarief van € 105,-. (Standaard tarief is € 135,-)
  • U ontvangt een uitgebreid taxatierapport.

Taxatiekosten

De taxatiekosten bedragen eenmalig € 105,- inclusief btw en exclusief eventuele tol- en veerpontkosten. Een taxatie wordt na ontvangst van het aanvraagformulier door ons geregeld en kan overal plaatsvinden; zelfs bij u thuis. Indien u een WA + Volledig Casco (All-Risks) camperverzekering bij ons aanvraagt op basis van de huidige waarde van uw camper dan zal het taxatiebureau contact met u opnemen voor het maken van een afspraak.

Uw camper verzekeren op basis van taxatie! »