Eén van de grootste camperverzekeraars van Nederland

Na aanvraag direct verzekerd!
Ook in het weekend.

Beveiliging van uw camper

Inbraak in de camper of zelfs diefstal van de gehele camper komt steeds vaker voor. In toenemende mate nemen camperbezitters luxe artikelen of waardevolle spullen mee in de camper. Zaken zoals een tablet, laptop, digitale foto- of videocamera, (los) navigatiesysteem, mobiele telefoon, sieraden, geld, reisdocumenten, enzovoort behoren tegenwoordig tot de standaard uitrusting van een camperbezitter.Beveiliging camper

Waarom uw camper beveiligen?

Dieven en inbrekers worden steeds brutaler en zijn zich er van bewust dat camperbezitters vaak waardevolle spullen aan boord hebben. Inbraak uit campers op klaarlichte dag is eerder regel dan uitzondering. Diefstal van kostbare zaken uit campers is daarom een veel voorkomende schade.

Naast diefstal van waardevolle spullen worden er ook in toenemende mate campers gestolen. Niet alleen in het buitenland, maar ook in Nederland nemen de diefstalcijfers toe. De oorzaak hiervan is vaak gelegen in het feit dat camperbezitters hun camper niet hebben beveiligd met deugdelijke beveiliging.

Startonderbreker veelal niet voldoende

Helaas moeten wij constateren dat een (af-fabriek) startonderbreker bij lange na niet voldoende is om diefstal van de camper tegen te gaan. Ook een elektronisch alarmsysteem (SCM/CCV Klasse 2) eventueel uitgevoerd met hellingshoekdetectie (SCM/CCV Klasse 3) biedt tegenwoordig geen garantie meer tegen diefstal. Professionele dieven kunnen in zeer korte tijd startonderbrekers en elektronische systemen omzeilen, waardoor uw kostbare bezit een eenvoudige prooi is voor het dievengilde.

Helaas spreken wij uit ervaring als wij zeggen dat diefstal van een camper veel ellende geeft. U kunt zich voorstellen; Als u op vakantie in het buitenland ergens uw camper parkeert, vervolgens terugkeert en de camper gestolen is, dat dit de nodige problemen geeft.

Wij adviseren camperbezitters daarom, ongeacht de waarde van de camper, altijd iets aan beveiliging aan te brengen. Met name braak en diefstal is een groot risico. Met goede beveiliging kunt u de schade vaak beperken of zelfs voorkomen!

Bereken de voordeligste premie voor uw camperverzekering

Doorlopend premiekorting bij een goedgekeurd beveiligingssysteem

Behalve dat een goede beveiliging in uw camper het risico op braak of diefstal vermindert, geeft Camperverzekerd op de Beperkt Casco en Volledig Casco dekking ook nog eens  doorlopend een premiekorting van 10% indien uw camper beschikt over een goedgekeurd beveiligingssysteem.

Verzekerden die hun camper (ongeacht de waarde van de camper) beveiligd hebben met een degelijk beveiligingssysteem krijgen van Camperverzekerd een extra korting bovenop de toch al zeer scherpe premie.

Verzekerden die in aanmerking komen voor een premiekorting dienen een kopie van een geldig Kiwa SCM/CCV certificaat of BearLock/Construct inbouwbewijs aan Camperverzekerd beschikbaar te stellen.

Elektronische beveiligingssystemen:

 • Kiwa SCM/CCV Klasse 1 Startonderbreker (Geen premiekorting)
 • Kiwa SCM/CCV Klasse 2 Alarmsysteem (10% premiekorting)
 • Kiwa SCM/CCV Klasse 3 Alarmsysteem met hellinghoekdetectie (10% premiekorting)
 • Kiwa SCM/CCV Klasse 4 Voertuigvolgsysteem (10% premiekorting)
 • Kiwa SCM/CCV Klasse 5 Voertuigvolgsysteem (10% premiekorting)
 • Kiwa SCM/CCV Klasse TV Terugvindsysteem (10% premiekorting)
 • LoJack na-diefstalsysteem (10% premiekorting)

Mechanische beveiligingssystemen:

 • Kiwa SCM/CCV Klasse ST: BearLock of Construct mechanisch versnellingsbakslot (handgeschakeld) of stuurasslot (automaat). (10% premiekorting)

Beschikt uw camper over een combinatie van goedgekeurde Kiwa SCM/CCV voertuigbeveiligingen? In dat geval bedraagt de maximale premiekorting ook 10%.

U verlaagt hiermee de verzekeringspremie doorlopend en op termijn verdient u hiermee de inbouw van uw beveiligingssysteem terug. Wilt u weten hoeveel extra korting u kunt krijgen? Bereken dan direct uw premie!

Goedgekeurde beveiligingssystemen

Er zijn verschillende goedgekeurde Kiwa SCM/CCV voertuigbeveiligingen. Dit is onderverdeeld in klassen.

 
Klasse 1
Klasse 2
Klasse 3
Klasse 4
Klasse 5
Klasse TV
Klasse ST
Startonderbreker      
Omtrekdetectie          
Ruimtelijke detectie
         
Akoestische signalering          
Optische signalering            
Hellingshoekdetectie            
Koppeling met PAC          
Positiebepaling volgens GPS          
Communicatie via GSM          
Koppeling aan een klasse 3 alarmsysteem voor doormelding aan de alarmcentrale en een automatische inschakeling van het blokkeersysteem            
Mogelijkheid tot het bepalen van de positie en daarmee het opsporen van het voertuig            
Mechanische beveiliging middels een versnellingsbak- of stuurasslot (BearLock & Construct)            

Meer informatie over de bovengenoemde type SCM beveiligingen is te vinden op de website van KIWA SCM beveiliging en op de site van BearLock.

BearLock beveiliging

Voor de beveiliging van uw camper adviseren wij doorgaans een BearLock (mechanisch) versnellingsbakslot. Deze mechanische beveiliging is een uitstekend middel om de diefstal van de gehele camper tegen te gaan en relatief goedkoop ten opzichte van elektronische alarmsystemen. Met BearLock blokkeert u uw versnellingsbak in de "achteruit" of "parkeerstand" (automaat). Dit versnellingsbakslot is niet te verwijderen. BearLock heeft zich dan ook bewezen als een uiterst effectief middel tegen diefstal van de camper.

BearLock beveiliging camper

BearLock is eenvoudig in te bouwen en kan geleverd worden voor bijna alle kampeerautomodellen. De prijs van een BearLock is bij vele kampeerautodealers en inbouwstations onder andere afhankelijk van het merk camper (chassis) en het type BearLock.

Exclusieve BearLock inbouw aanbieding

Exclusief voor relaties van Camperverzekerd wordt door een landelijk werkend BearLock inbouwbedrijf één vaste lage prijs gerekend voor de inbouw van een BearLock op locatie!

Uw voordelen

 • Eén vaste lage prijs van € 609,- inclusief BTW en inbouw bij u thuis!
 • Inbouw van de BearLock op locatie, bijvoorbeeld bij u thuis of in de stalling!
 • U ontvangt een officieel BearLock inbouwbewijs.
 • Doorlopend 10% extra premiekorting op de (Beperkt) Casco camperverzekering!
 • U krijgt een BearLock met de nieuwste technologie (BearLock NRK/FK® Excellent).
 • Beste diefstal beveiliging voor uw camper.
 • 10 Jaar garantie, zonder (verplichte) jaarlijkse SCM controles!

Meer informatie over deze BearLock inbouw aanbieding voor uw camper kunt u nalezen op de pagina; Goedkoop een BearLock beveiliging inbouwen in uw camper.

Beveiligingsrichtlijnen Camperverzekerd

Verzekeraars hanteren beveiligingseisen bij het accepteren van een verzekering. Dit is per verzekeraar verschillend en doorgaans afhankelijk van de waarde van uw camper, het type camper en het merk of model van uw camper. De beveiligingsrichtlijnen van Camperverzekerd kunt u terugvinden in de premieberekening bij de vraag van beveiliging en in de veelgestelde vragen onder het kopje 'Beveiliging'.

Tips voor het beveiligen van uw camper

Een aantal tips voor het beveiligen van uw camper.

1. Beveilig uw portieren

Inbrekers zijn inventief en zoeken naar de makkelijkste weg om een camper binnen te breken. Met name het dakluik en de ramen zijn vaak eenvoudig te forceren. Daarnaast zijn ook de portieren een zwak punt. Deursloten van bepaalde voertuigmerken staan er om bekend dat ze op eenvoudige wijze open te breken zijn. Wij raden u daarom aan om extra portiersloten aan te brengen.

Er zijn veel doe-het-zelfmiddelen die het gevoel van veiligheid vergroten. Bijvoorbeeld het spannen van spanbanden of kettingen tussen de armleuningen van de voordeuren om inbraak via de portierdeuren tegen te gaan. U kunt echter het beste een effectief portierslot installeren; bijvoorbeeld een HeoSafe.

2. Perfecte camperbeveiliging?

Diefstal van uw camper of waardevolle spullen geheel onmogelijk maken blijft moeilijk. Toch is een combinatie van een mechanisch BearLock beveiliging mét een elektronisch SCM goedgekeurd alarmsysteem (al dan niet met hellingshoekdetectie) een uiterst effectief middel om de kans op diefstal zo klein mogelijk te maken. Met een BearLock beveiliging voorkomt u diefstal van de gehele camper en met een elektronisch alarm verkleint u de kans op inbraak en diefstal van uw waardevolle spullen. Kortom; een uitstekende en relatief goedkope combinatie!

3. Waardevolle spullen uit het zicht opbergen

Let erop dat u waardevolle zaken uit het zicht opbergt. Indien er een Tom Tom navigatie achter de voorruit van de camper is gemonteerd terwijl de eigenaar elders verblijft, nodigt dat uit tot diefstal. Zorg er daarom voor dat kostbaarheden altijd aan het zicht van buitenaf zijn ontrokken. Waardevolle spullen kunnen het best worden opgeborgen in afsluitbare kasten; of nog beter in een kluis.

4. SCM register raadplegen

Op de website van de KIWA SCM beveiliging kunt u uitgebreide alarminformatie terugvinden. Ook kunt u hier bekijken of er voor uw camper ooit een SCM beveiligingscertificaat is afgegeven.

5. Ruitgravering

Een eenvoudige methode om diefstal van uw camper minder aantrekkelijk te maken voor dieven is het kenteken van de camper in alle ruiten te laten graveren (graveren alléén in ramen van glas!). Het vervangen van gegraveerde ruiten brengt voor dieven namelijk aanzienlijke kosten met zich mee.

Indien u uw ramen nog niet heeft laten graveren, adviseren wij u dit alsnog te laten doen.

6. Belangrijke gegevens digitaal bewaren

Al uw belangrijke documenten, zoals rijbewijs, paspoort, creditcardnummers, verzekeringen, belangrijke telefoonnummers, kentekenpapieren, en dergelijke, raden wij aan om in te scannen en online te archiveren op een veilige plaats, beveiligd met inlogcodes (bijvoorbeeld op uw webmail account). Het is niet te hopen maar..... indien er ooit een diefstal plaatsvindt heeft u overal ter wereld belangrijke gegevens tot uw beschikking. Op ieder politiebureau is tegenwoordig wel een internetverbinding en in de kleinste plaatsen zijn er al internetcafés!

7. Veilige plek?

Een goedkope beveiligingsmaatregel; kijk waar u uw camper parkeert. Parkeer uw camper op plaatsen waar meer campers staan of waar regelmatig mensen langskomen. Is het donker parkeer de camper dan bijvoorbeeld onder een lantaarnpaal. De ontdekkingskans wordt daarmee voor de inbreker aanzienlijk vergroot. Staat u op een plek waarvan u twijfelt of het wel veilig is, neem dan geen risico en zoek een andere plaats op.

Indien u vragen heeft over beveiliging van uw camper kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij informeren u graag over de beveiligingsmogelijkheden.

De voordeligste premie voor uw camperverzekering