Eén van de grootste camperverzekeraars van Nederland

Beste prijs-kwaliteit camperverzekering

De camperverzekering van Camperverzekerd onderscheidt zich van de vele andere camperverzekeringen door de uitgebreide dekkingen die wij standaard hanteren. Wat bij andere camperverzekeringen tegen een extra premie te verzekeren is (bijvoorbeeld inboedel, onbeperkte kilometrage, rechtsbijstand), is standaard bij Camperverzekerd. En dat tegen een zeer scherpe premie.

Naast de uitgebreide camperverzekering en lage premies bieden wij ook een uitstekende service bij schade. Een goede camperverzekering bewijst zichzelf namelijk pas op het moment dat u schade heeft. Met alle voordelen van de camperverzekering van Camperverzekerd bent u gegarandeerd goed verzekerd!

Waarom kiest u voor Camperverzekerd?

Alle onderscheidende voordelen van de Camperverzekerd camperverzekering;

10 Jaar nieuwwaarderegeling voor nieuwe campers

De gratis nieuwwaarderegeling van Camperverzekerd geldt voor een periode van maar liefst 10 jaar! Een groot voordeel van de nieuwwaarderegeling is dat als de camper verloren gaat door een totaalverlies (brand, diefstal, etc.), binnen 10 jaar na aanschaf, er een gunstige uitkering plaatsvindt in plaats van de dagwaarde.

De eerste 7 jaar 100% garantie!

Indien er sprake is van een totaalverlies dan vergoedt Camperverzekerd in de eerste 7 jaar 100% van de nieuwwaarde inclusief accessoires zoals vermeld op uw polis.

Gunstige afschrijving van het 7e tot 10e jaar

Vanaf het 7e jaar zal er sprake zijn van een zeer gunstige regeling waarbij er een afschrijving plaatsvindt van 1,5% per maand. De afschrijving zal nooit minder zijn dan de dagwaarde.

Vanaf het 10e jaar

Zodra uw camper ouder wordt dan 10 jaar, dan komt de gunstige nieuwwaarderegeling te vervallen. Wij zullen u dan adviseren de camper te laten taxeren. Groot voordeel van taxatie is dat u dan premie zult gaan betalen over de (lagere) getaxeerde waarde in plaats van de nieuwwaarde. Uw premie gaat daardoor omlaag en er wordt 5 jaar taxatiewaardegarantie verleend.

Uw voordelen

 • 10 Jaar nieuwwaarderegeling, waarvan 7 jaar 100% nieuwwaardegarantie!
 • 7 jaar lang geen afschrijving bij een totaalverlies! Daarna een gunstige afschrijving.
 • Geen discussie over de hoogte van de uitkering bij een totaalverlies.

De 10 jaar nieuwwaarderegeling geldt alleen als uw camper bij afgifte van het eerste Nederlands kentekenbewijs nieuw was (u bent 1e eigenaar) en de camper is niet ouder dan 10 jaar.

5 Jaar taxatiewaardegarantie voor occasion campers

U kunt bij ons uw camper WA + Volledig Casco (All-Risks) verzekeren op basis van de huidige waarde indien uw camper getaxeerd wordt. Op voorhand kunt u voor de premieberekening uitgaan van een schatting van de huidige waarde van uw camper, of als u de camper onlangs gekocht heeft de aanschafwaarde. Wij verzekeren uw camper dan voorlopig op basis van de door u ingevulde dagwaarde.

Na aanvraag van de verzekering dient uw camper vervolgens getaxeerd te worden om de huidige waarde exact te bepalen. In dat geval komt een onafhankelijk VRT gecertificeerde register taxateur bij u op locatie de waarde van uw camper taxeren. Deze waarde (taxatiewaarde) wordt door ons uiteindelijk gehanteerd als de definitieve verzekerde som.

Voordelen van taxatie

Een groot voordeel van taxatie is dat als de camper verloren gaat door een totaalverlies (brand, diefstal, etc.) binnen 5 jaar na taxatie, de taxatiewaarde wordt uitgekeerd in plaats van de dagwaarde. Uw camper kent na taxatie de eerste 5 jaar dus geen afschrijving bij een onverhoopte schade!

 • 5 Jaar Taxatiewaardegarantie, 5 jaar lang geen afschrijving bij een totaalverlies!
 • Taxatie vindt plaats door een onafhankelijk VRT gecertificeerde register taxateur!
 • Taxatie op locatie, bijvoorbeeld bij u thuis of in de stalling!
 • Geen discussie over de hoogte van de uitkering bij een totaalverlies.
 • Gereduceerd tarief van € 105,-. (Standaard tarief is € 135,-)
 • U ontvangt een uitgebreid taxatierapport.

Taxatiekosten

De taxatiekosten bedragen eenmalig € 105,-. Een taxatie wordt na ontvangst van het aanvraagformulier door ons geregeld en kan overal plaatsvinden; zelfs bij u thuis. Het taxatiebureau zal dan contact met u opnemen voor het maken van een afspraak.

Indien u al een geldig taxatierapport in uw bezit heeft, dan hoeft u de camper niet meer door ons opnieuw te laten taxeren en bespaart u € 105,-! U kunt dan de getaxeerde waarde hanteren voor de premieberekening.

Meer informatie over het taxeren van uw camper.

Uitgebreide pechhulp voor uw camper in binnen- en buitenland

De doorlopende reisverzekering van Camperverzekerd is dé aanvullende dekking om uw camper optimaal te verzekeren. De doorlopende reisverzekering biedt u onder andere pechhulpdekking in binnen- en buitenland. Een lidmaatschap van de ANWB Wegenwachtservice is niet noodzakelijk; de reisverzekering van Camperverzekerd geeft u recht op uitgebreide hulpverlening inclusief repatriëring en vervangend vervoer.

Meer informatie over onze doorlopende reisverzekering kunt u nalezen op de pagina Doorlopende reisverzekering.

Direct een hoge korting tot wel 80%!

Vanwege een unieke regeling bij Camperverzekerd krijgt u direct een hoge korting op uw camperverzekering tot wel 80%!

Is dit uw 1e camper?

Dan nemen wij de no-claimkorting over van uw huidige personenauto, bestelauto of motor!

De behaalde no-claimkorting van uw personenauto, bestelauto of motor (u kiest zelf de hoogste korting) nemen wij over na overlegging van een kopie polis én een kopie van de laatst betaalde premienota. Het maximum over te nemen kortingspercentage is 80%. Voorwaarde voor overname van no-claimkorting op basis van een kopie polis en een recente premienota is wel dat uw (bestel)auto of motor verzekerd blijft naast de camper!

 • Het is niet verplicht om uw (bestel)auto of motor ook bij Camperverzekerd te verzekeren.
 • Schade aan uw camper is niet van invloed op de korting van uw (bestel)auto of motor en andersom!
 • Het maakt niet uit of de (bestel)auto of motor op naam van de samenwonende partner staat.

Rijdt u een (private) lease-auto? Dan wensen wij een lease-verklaring te ontvangen met daarin de opgebouwde schadevrije jaren. Afhankelijk van het aantal schadevrije jaren kunnen wij u een no-claimkorting toekennen.

In geval van overname van no-claimkorting op basis van uw huidige personenauto, bestelauto of motor wordt door ons niet de schadevrije jaren of Bonus/Malus treden van uw (bestel)auto- of motorverzekering overgenomen. Per verzekering wordt namelijk apart schadevrije jaren opgebouwd.

Komt de camper in plaats van een personenauto, bestelauto of motor?

Dan nemen wij (ook) de opgebouwde schadevrije jaren over van uw (bestel)auto of motor zodra de verzekering van uw (bestel)auto of motor wordt beëindigd.

Heeft u al een camper?

Dan nemen wij de schadevrije jaren over van uw huidige camperverzekering!

Indien u overstapt van uw huidige verzekeraar naar Camperverzekerd, dan nemen wij de opgebouwde schadevrije jaren over die door uw verzekeraar zijn doorgegeven aan Roy-data (een centrale database). Dit aantal vragen wij op bij Roy-data en verwerken wij op uw camperpolis. Het aantal schadevrije jaren dient 0 of meer te zijn.

Wij hebben minimaal 8 schadevrije jaren nodig om u 80% no-claimkorting te geven

U kunt het aantal opgebouwde schadevrije jaren opvragen bij uw huidige camperverzekeraar. Heeft u minder dan 8 opgebouwde schadevrije jaren op uw camper? Dan dient u ons tevens in het bezit te stellen van een kopie polis en een recente premienota (of een lease-verklaring) van uw (bestel)auto of motor waarop blijkt dat u op uw (bestel)auto of motor 80% no-claimkorting of 8 of meer schadevrije jaren heeft.

Gratis € 5.000,- uitgebreide inboedeldekking

Onder inventaris oftewel inboedel wordt verstaan de in de camper aanwezige losse zaken. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan losse spullen die u nodig heeft om met uw camper te kunnen kamperen, zoals beddengoed, servies en klapstoeltjes. Camperverzekerd hanteert op de WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco camperverzekering een zeer uitgebreide inboedeldekking; Tot een bedrag van € 5.000,- is inboedel gratis meeverzekerd tegen dezelfde schades als de camper verzekerd is.

Uniek: De camperverzekering van Camperverzekerd hanteert zeer uitgebreide inboedeldekkingen. Uw complete inventaris in de camper is verzekerd (met uitzondering van geld, pasjes, geldwaardige papieren, motorrijtuigen en vaartuigen). De inboedelverzekering van Camperverzekerd biedt niet alleen dekking voor uw kampeerartikelen; ook uw kleding, laptop, fotocamera of bril is meeverzekerd.

Nergens anders is uw camperinboedel zo uitgebreid verzekerd!

Diefstal is meeverzekerd indien er sporen van braak aanwezig zijn aan de buitenkant van de camper. (Luxe) Goederen en alle niet standaard tot de uitrusting van de camper behorende inboedel, dienen uit de camper te worden gehaald als de camper niet wordt gebruikt. Indien u een volgeladen camper voor langere tijd onbeheerd achterlaat, anders dan tijdens een vakantie dan wordt dat beschouwd als nalatigheid, waarvoor geen dekking geldt. Inboedel van derden is niet meeverzekerd.

RE-CAMP Camper schadeherstel

Geen eigen risico bij schade

Om u bij schadereparaties optimaal van dienst te zijn werkt Camperverzekerd samen met RE-CAMP. Een schadereparatie via een RE-CAMP schadehersteller biedt u vele voordelen, waaronder;

 • Zeer professioneel schadeherstel
 • 10 Jaar garantie op de schadeherstelwerkzaamheden!
 • Geen eigen risico (standaard € 300,-)
 • Gratis haal- en brengservice van uw camper
 • Rechtstreekse vergoeding van de verzekeraar aan de schadehersteller
 • Gratis jaarlijkse voorjaarscheck
 • Gratis aankoopkeuring inclusief vochtmeting

Expertise, schadebetalingen en eventueel verhaal van de schade bij een tegenpartij worden allemaal door ons geregeld.

Uiteraard mag u de schade ook laten herstellen bij een camper schadehersteller die niet is aangesloten bij Camperverzekerd. In dat geval vervallen de bovenstaande voordelen.

Gratis huisdieren meeverzekerd tot € 500,- voor medische kosten na een ongeval met uw camper

Kiest u voor een WA + Beperkt Casco of een WA + Volledig Casco camperverzekering? Dan zijn ook uw huisdieren gratis meeverzekerd. Uw huisdieren zijn verzekerd voor medische kosten na een ongeval met uw camper. De maximale vergoeding is € 500,- per gebeurtenis. Hierbij geldt geen eigen risico.

Camperverzekerd is hiermee de enige camperverzekeraar die rekening houdt met uw dierbare huisdier!

Accessoires (luifel, fietsendrager, schotel, etc.) meeverzekerd

De aan, in, of op de camper bevestigde accessoires zijn bij Camperverzekerd standaard meeverzekerd indien de waarde is opgenomen in de verzekerde som. Accessoires zijn permanent vastgemonteerde zaken, u kunt hierbij denken aan:

 • Luifel
 • Fietsendrager
 • Schotel
 • Achteruitrijcamera
 • Zonnecollector
 • Etc.

Indien u uw occasion camper WA + Volledig Casco (All-Risks) wenst te verzekeren, wordt bij aanvang van de camperverzekering uw camper getaxeerd. Tijdens deze taxatie wordt er rekening gehouden met de aanwezige accessoires. Bij de waardebepaling worden dus uw camper accessoires ten tijde van de taxatie meegenomen en zijn deze accessoires dan ook automatisch meeverzekerd bij een onverhoopte schade. Indien er na taxatie extra accessoires worden aangebracht kunt u dat desgewenst extra laten opnemen op uw camperverzekering zodat later aangebrachte accessoires ook meeverzekerd zijn.

Uitlenen van camper aan familie of kennissen is toegestaan

Het uitlenen van uw camper aan familie of kennissen is bij de Camperverzekerd camperverzekering toegestaan, zonder verhoging van het eigen risico en zonder beperkende voorwaarden. Verhuur is echter uitgesloten op de camperverzekering van Camperverzekerd.

Extra alarmkorting op de camperverzekering

Camperverzekerd verleent op de camperverzekering een extra korting bovenop de toch al zeer scherpe premie, als u beschikt over een degelijk beveiligingssysteem (aantoonbaar door een geldig SCM certificaat). Wij geven op de WA + Beperkt Casco camperverzekering én WA + Volledig Casco camperverzekering een premiekorting van 5% bij een SCM beveiligingssysteem klasse 2 en zelfs 10% korting bij een SCM alarmklasse 3,4,5 of een BearLock. Meer informatie over camperbeveiliging kunt u ook nalezen op de pagina; Beveiliging van uw camper.

Nog meer voordelen van Camperverzekerd

Alle overige onderscheidende voordelen van de Camperverzekerd camperverzekering;

 • Gratis Verhaalsrechtsbijstand bij de camperverzekering.
 • Gratis Beperkte No-claimbescherming bij een WA + Volledig Casco camperverzekering.
 • Standaard onbeperkte kilometrage voor uw camper.
 • Zeer gunstige Bonus/Malus ladder (Bij terugval van hoogste trede geen hogere premie).
 • Gratis professionele 24-uurs hulpservice voor uw camper in binnen- en buitenland bij een ongeval.
 • Geen polis- of wijzigingskosten. Geen premietoeslagen voor maand- of kwartaalbetaling.
 • Een landelijk professioneel schadeherstelnetwerk.
 • Uniek: Bij WA + Beperkt Casco is Vandalismeschade meeverzekerd!
 • Geen taxatie/inspectie eisen voor zelfbouw of oldtimer campers.
 • Gratis overstapservice indien u reeds elders een camper- of reisverzekering heeft.
 • Niet goed, geld terug! Na ontvangst van uw polis heeft u altijd 14 dagen bedenktijd.

Bereken direct de premie voor uw camperverzekering »