Eén van de grootste camperverzekeraars van Nederland

Beste prijs-kwaliteit camperverzekering

De camperverzekering van Camperverzekerd onderscheidt zich van de vele andere camperverzekeringen door de uitgebreide dekkingen die wij standaard hanteren. Wat bij andere camperverzekeringen tegen een extra premie te verzekeren is (bijvoorbeeld inboedel, onbeperkte kilometrage, rechtsbijstand), is standaard bij Camperverzekerd. En dat tegen een zeer scherpe premie.

Naast de uitgebreide camperverzekering en lage premies bieden wij ook een uitstekende service bij schade. Een goede camperverzekering bewijst zichzelf namelijk pas op het moment dat u schade heeft. Met alle voordelen van de camperverzekering van Camperverzekerd bent u gegarandeerd goed verzekerd!

Waarom kiest u voor Camperverzekerd?

De onderscheidende voordelen van Camperverzekerd;

10 Jaar nieuwwaarderegeling voor nieuwe campers

De gratis nieuwwaarderegeling van Camperverzekerd geldt voor een periode van maar liefst 10 jaar! Een groot voordeel van de nieuwwaarderegeling is dat als de camper verloren gaat door een totaalverlies (brand, diefstal, etc.), binnen 10 jaar na aanschaf, er een gunstige uitkering plaatsvindt in plaats van de dagwaarde.

De eerste 7 jaar garantie!

Indien er sprake is van een totaalverlies dan vergoedt Camperverzekerd in de eerste 7 jaar (84 maanden) de oorspronkelijke cataloguswaarde van uw camper. Dit is de nieuwwaarde inclusief accessoires van de camper op het moment van aankoop.

Gunstige afschrijving vanaf het 8e tot en met het 10e jaar

Vanaf het 8e jaar (na 84 maanden) tot en met het 10e jaar (120 maanden) zal er sprake zijn van een zeer gunstige regeling waarbij er een afschrijving plaatsvindt van 1,5% per maand. De vergoeding na afschrijving zal nooit minder zijn dan de dagwaarde.

Vanaf het 10e jaar

Zodra uw camper ouder wordt dan 10 jaar (na 120 maanden), dan komt de gunstige nieuwwaarderegeling te vervallen. Wij zullen u dan adviseren de camper te laten taxeren. Groot voordeel van taxatie is dat u dan premie zult gaan betalen over de (lagere) getaxeerde waarde in plaats van de nieuwwaarde. Uw premie gaat daardoor omlaag en er wordt 5 jaar taxatiewaardegarantie verleend.

Uw voordelen

 • 10 Jaar nieuwwaarderegeling: 7 jaar garantie + 3 jaar afschrijving!
 • 7 jaar lang geen afschrijving bij een totaalverlies! Daarna een gunstige afschrijving.
 • Geen discussie over de hoogte van de uitkering bij een totaalverlies.

De 10 jaar nieuwwaarderegeling geldt alleen als uw camper bij afgifte van het eerste Nederlands kentekenbewijs nieuw was (u bent 1e eigenaar) en de camper is niet ouder dan 10 jaar.

Heeft u op dit moment uw nieuwe camper elders verzekerd?

Indien u eerste eigenaar bent van uw camper en uw camper is jonger dan 7 jaar, dan kunt u alsnog gebruik maken van onze uitstekende nieuwwaarderegeling! Wij verlenen 10 jaar nieuwwaarderegeling vanaf de datum waarop het kenteken op uw naam is gesteld. U kunt dan bij de premieberekening opgeven dat uw camper nieuw is en daarbij de oorspronkelijke nieuwwaarde (cataloguswaarde) inclusief accessoires vermelden.

Meer informatie over de 10 jaar nieuwwaarderegeling van Camperverzekerd.

5 Jaar taxatiewaardegarantie voor occasion campers

U kunt bij ons uw camper verzekeren met 5 jaar taxatiewaardegarantie indien uw camper getaxeerd wordt. Op voorhand kunt u voor de premieberekening uitgaan van een schatting van de huidige waarde van uw camper, of als u de camper onlangs gekocht heeft de aanschafwaarde. Wij verzekeren uw camper dan voorlopig op basis van de door u ingevulde dagwaarde.

Na aanvraag van de verzekering dient uw camper vervolgens getaxeerd te worden om de huidige waarde exact te bepalen. In dat geval komt een onafhankelijk VRT gecertificeerde register taxateur bij u op locatie de waarde van uw camper taxeren. Deze waarde (taxatiewaarde) wordt door ons uiteindelijk gehanteerd als de definitieve verzekerde som.

Voordelen van taxatie

Een groot voordeel van taxatie is dat als de camper verloren gaat door een totaalverlies (brand, diefstal, etc.) binnen 5 jaar na taxatie, de taxatiewaarde wordt uitgekeerd in plaats van de dagwaarde. Uw camper kent na taxatie de eerste 5 jaar dus geen afschrijving bij een onverhoopte schade!

 • 5 Jaar Taxatiewaardegarantie, 5 jaar lang geen afschrijving bij een totaalverlies!
 • Taxatie vindt plaats door een onafhankelijk VRT gecertificeerde register taxateur!
 • Taxatie op locatie, bijvoorbeeld bij u thuis of in de stalling!
 • Geen discussie over de hoogte van de uitkering bij een totaalverlies.
 • Gereduceerd tarief van € 125,-. (Standaard tarief is € 165,-)
 • U ontvangt een uitgebreid taxatierapport.

Taxatiekosten

De taxatiekosten bedragen eenmalig € 125,-. Een taxatie wordt na ontvangst van het aanvraagformulier door ons geregeld en kan overal plaatsvinden; zelfs bij u thuis. Het taxatiebureau zal dan contact met u opnemen voor het maken van een afspraak.

Indien u al een geldig taxatierapport in uw bezit heeft, dan hoeft u de camper niet meer door ons opnieuw te laten taxeren en bespaart u € 125,-! U kunt dan de getaxeerde waarde hanteren voor de premieberekening.

Meer informatie over het taxeren van uw camper.

Gratis 5 jaar aankoopwaardegarantie voor occasion campers

U kunt bij ons uw camper verzekeren met gratis 5 jaar aankoopwaardegarantie indien u eigenaar wordt van een camper of in de afgelopen 5 jaar eigenaar bent geworden van uw camper. U kunt voor de premieberekening uitgaan van de aankoopwaarde.

Heeft u na aankoop van de camper nog extra accessoires (bijvoorbeeld een vaste fietsendrager, schotelantenne, luifel, etc.) toegevoegd aan uw camper? In dat geval dient u bij de premieberekening uit te gaan van de aankoopwaarde van de camper inclusief de waarde van de later aangebrachte accessoires.

Voordelen van een aankoopwaardegarantie

Een groot voordeel van een aankoopwaardegarantie is dat als de camper verloren gaat door een totaalverlies (brand, diefstal, etc.) binnen 5 jaar na tenaamstelling, de aankoopwaarde wordt uitgekeerd in plaats van de dagwaarde. Uw camper kent de eerste 5 jaar dus geen afschrijving bij een onverhoopte schade!

 • 5 Jaar Aankoopwaardegarantie, 5 jaar lang geen afschrijving bij een totaalverlies!
 • Geen discussie over de hoogte van de uitkering bij een totaalverlies.
 • De 5 jaar aankoopwaardegarantie is een gratis dekking bij Camperverzekerd!

Voorwaarden

In geval van totaal verlies wordt de uitkering gedurende de eerste 60 maanden na de aankoop (datum tenaamstelling) van de camper gebaseerd op het aankoopbedrag van de camper. Bewaar daarom de aankoopnota of het betalingsbewijs, deze heeft u nodig bij een eventuele schade.

Wanneer is de aankoopwaardegarantie niet mogelijk?

Heeft u de camper al langer dan 5 jaar in bezit of heeft u geen aankoopnota of betalingsbewijs? In dat geval is de aankoopwaardegarantie niet mogelijk en dient u te kiezen voor 5 Jaar taxatiewaardegarantie

Betreft uw camper een zelfbouw camper? De aankoopwaardegarantie is dan alleen mogelijk indien u de camper in eindstaat heeft gekocht. In alle andere gevallen dient u te kiezen voor 5 Jaar taxatiewaardegarantie.

Uitgebreide pechhulp voor uw camper in binnen- en buitenland

De doorlopende reisverzekering van Camperverzekerd in combinatie met de aanvullende module Europa pechhulp is dé aanvullende dekking om uw camper optimaal te verzekeren. De doorlopende reisverzekering met Europa pechhulp biedt u onder andere pechhulpdekking in binnen- en buitenland. Een lidmaatschap van de ANWB Wegenwachtservice is niet noodzakelijk; de reisverzekering van Camperverzekerd geeft u recht op uitgebreide hulpverlening inclusief repatriëring en vervangend vervoer.

Meer informatie over onze doorlopende reisverzekering kunt u nalezen op de pagina Doorlopende reisverzekering.

Meer informatie over de module Europa pechhulp van de doorlopende reisverzekering kunt u nalezen op de pagina Europa pechhulp.

Direct de hoogste no-claimkorting van 80%!

Bij Camperverzekerd kunt u doorgaans direct met de hoogste no-claimkorting van 80% beginnen! Wij nemen namelijk de no-claimkorting over van een ander motorrijtuig (bijvoorbeeld uw personenauto, bestelauto of motor) die naast de camper in uw bezit blijft. Wij kunnen u de maximale no-claimkorting van 80% geven op uw camperverzekering indien u 80% no-claimkorting of hoger, óf 8 schadevrije jaren of meer heeft op uw andere motorrijtuig.

 • Het is niet verplicht om uw andere motorrijtuig ook bij Camperverzekerd te verzekeren.
 • Schade aan uw camper is niet van invloed op de korting van uw (bestel)auto of motor en andersom!
 • Het maakt niet uit of de (bestel)auto of motor op naam van de samenwonende partner staat.

Heeft u minder dan 80% no-claimkorting of minder dan 8 schadevrije jaren op uw andere motorrijtuig? Dan kunt u de no-claimkorting bepalen aan de hand van de onderstaande tabel.

No-claimkorting op een ander motorrijtuig Schadevrije jaren op een ander motorrijtuig No-claimkorting bij Camperverzekerd
80% of hoger 8 of meer 80%
75% 7 75%
72,5% 6 72,5%
70% 5 70%
67,5% 4 67,5%
65% 3 65%
60% 2 60%
55% 1 55%
50% of lager 0 of minder 50%

Voorwaarden voor overname van no-claimkorting van een ander motorrijtuig zijn:

 • Het andere motorrijtuig dient naast de camper in bezit te zijn en te blijven.
 • Op het motorrijtuig waarvan wij de no-claimkorting dienen over te nemen dient u 0 of meer schadevrije jaren te hebben.
 • Wij kunnen geen no-claimkorting overnemen van een brom- of snorfiets.

Schadevrije jaren overnemen

Kunnen wij schadevrije jaren overnemen omdat u met uw huidige camper overstapt van een andere verzekeraar naar Camperverzekerd? Of omdat u een ander motorrijtuig gaat inruilen voor de camper? Vanaf 8 schadevrije jaren krijgt u bij Camperverzekerd de maximale no-claimkorting van 80%. Heeft u minder dan 8 schadevrije jaren die wij kunnen overnemen? Dan kunnen wij alsnog de maximale no-claimkorting van 80% toekennen aan de hand van een kopie polis van een ander motorrijtuig waaruit 80% no-claimkorting of 8 schadevrije jaren of meer blijkt.

Is de camper uw enige motorrijtuig?

Dan kunnen wij alleen no-claimkorting toekennen aan de hand van het aantal schadevrije jaren die u op uw huidige camperverzekering heeft. Vanaf 8 schadevrije jaren krijgt u bij Camperverzekerd de maximale no-claimkorting van 80%. Heeft u minder dan 8 schadevrije jaren die wij kunnen overnemen? In de bovenstaande tabel kunt u de te verkrijgen no-claimkorting terugvinden.

Rijdt u een (private) lease-auto?

Dan wensen wij een lease-verklaring te ontvangen van de lease-maatschappij met daarin de opgebouwde schadevrije jaren. Vanaf 8 schadevrije jaren krijgt u bij Camperverzekerd de maximale no-claimkorting van 80%. Heeft u minder dan 8 schadevrije jaren? In de bovenstaande tabel kunt u de te verkrijgen no-claimkorting terugvinden.

Er kan geen korting worden verleend op basis van een werkgeversverklaring.

Gratis € 5.000,- uitgebreide inboedeldekking

Onder inventaris oftewel inboedel wordt verstaan de in de camper aanwezige losse zaken. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan losse spullen die u nodig heeft om met uw camper te kunnen kamperen, zoals beddengoed, servies en klapstoeltjes. Camperverzekerd hanteert op de WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco camperverzekering een zeer uitgebreide inboedeldekking; Tot een bedrag van € 5.000,- is inboedel gratis meeverzekerd tegen dezelfde schades als de camper verzekerd is.

Uniek: De camperverzekering van Camperverzekerd hanteert zeer uitgebreide inboedeldekkingen. Uw complete inventaris in de camper is verzekerd (met uitzondering van geld, pasjes, geldwaardige papieren, motorrijtuigen en vaartuigen). De inboedelverzekering van Camperverzekerd biedt niet alleen dekking voor uw kampeerartikelen; ook uw kleding, laptop, fotocamera of bril is meeverzekerd.

Nergens anders is uw camperinboedel zo uitgebreid verzekerd!

Diefstal is meeverzekerd indien er sporen van braak aanwezig zijn aan de buitenkant van de camper.
Wij adviseren (luxe) goederen en alle niet standaard tot de uitrusting van de camper behorende inboedel, uit de camper te halen als de camper niet wordt gebruikt, bijvoorbeeld tijdens stalling. Bij voorkeur bewaart u (duurdere) bagage in een kluisje in de camper. Indien geen kluis aanwezig adviseren wij de inboedel niet in het zicht (op tafel, op dashboard) te laten, maar op te bergen in kastjes.

RE-CAMP Camper schadeherstel

Geen eigen risico bij schade

Om u bij schadereparaties optimaal van dienst te zijn werkt Camperverzekerd samen met RE-CAMP. Een schadereparatie via een RE-CAMP schadehersteller biedt u vele voordelen, waaronder;

 • Zeer professioneel schadeherstel
 • 10 Jaar garantie op de schadeherstelwerkzaamheden!
 • Geen eigen risico (standaard € 300,-)
 • Rechtstreekse vergoeding van de verzekeraar aan de schadehersteller

Expertise, schadebetalingen en eventueel verhaal van de schade bij een tegenpartij worden allemaal door ons geregeld.

Uiteraard mag u de schade ook laten herstellen bij een camper schadehersteller die niet is aangesloten bij Camperverzekerd. In dat geval vervallen de bovenstaande voordelen.

Gratis huisdieren meeverzekerd tot € 500,- voor medische kosten na een ongeval met uw camper

Kiest u voor een WA + Beperkt Casco of een WA + Volledig Casco camperverzekering? Dan zijn ook uw huisdieren gratis meeverzekerd. Uw huisdieren zijn verzekerd voor medische kosten na een ongeval met uw camper. De maximale vergoeding is € 500,- per gebeurtenis. Hierbij geldt geen eigen risico.

Accessoires (luifel, fietsendrager, schotel, etc.) meeverzekerd

De aan, in, of op de camper bevestigde accessoires zijn bij Camperverzekerd meeverzekerd indien de waarde is opgenomen in de verzekerde som. Accessoires zijn permanent vastgemonteerde zaken, u kunt hierbij denken aan:

 • Luifel
 • Fietsendrager
 • Schotel
 • Achteruitrijcamera
 • Zonnepaneel
 • Etc.

Indien u uw occasion camper WA + Volledig Casco (All-Risks) wenst te verzekeren, wordt bij aanvang van de camperverzekering uw camper getaxeerd of is de aankoopwaarde (inclusief accessoires) het uitgangspunt. Tijdens deze taxatie of door middel van de aankoopwaarde wordt er rekening gehouden met de aanwezige accessoires op het moment van taxatie of aanschaf. Bij de waardebepaling op basis van taxatie of op basis van een aankoopnota worden dus uw camper accessoires ten tijde van de taxatie / aanschaf meegenomen en zijn deze accessoires dan ook automatisch meeverzekerd bij een onverhoopte schade.

Indien er na taxatie of aanschaf van uw occasion camper of na aanschaf van uw (nieuwe) camper extra accessoires worden aangebracht kunt u dat desgewenst extra laten opnemen op uw camperverzekering zodat later aangebrachte accessoires ook meeverzekerd zijn. U dient dan de factuur van de later gemonteerde accessoire(s) aan ons in te sturen met het verzoek om deze accessoire(s) mee te verzekeren. Wij zullen dan de verzekerde waarde van de camper verhogen met de waarde van de later toegevoegde accessoire(s).

Uitlenen van camper aan familie of kennissen is toegestaan

Het uitlenen van uw camper aan familie of kennissen is bij de Camperverzekerd camperverzekering toegestaan, zonder verhoging van het eigen risico en zonder beperkende voorwaarden. Verhuur is echter uitgesloten op de camperverzekering van Camperverzekerd.

Extra alarmkorting op de camperverzekering

Camperverzekerd verleent op de camperverzekering een extra korting bovenop de toch al zeer scherpe premie, als u beschikt over een degelijk beveiligingssysteem (aantoonbaar door een geldig SCM certificaat). Wij geven op de WA + Beperkt Casco camperverzekering én WA + Volledig Casco camperverzekering een premiekorting van 10% bij een SCM beveiligingssysteem klasse 2,3,4,5 of een BearLock. Meer informatie over camperbeveiliging kunt u ook nalezen op de pagina; Beveiliging van uw camper.

Nog meer voordelen van Camperverzekerd

Alle overige onderscheidende voordelen van de Camperverzekerd camperverzekering;

 • Gratis Verhaalsrechtsbijstand bij de camperverzekering.
 • Gratis Beperkte No-claimbescherming bij een WA + Volledig Casco camperverzekering.
 • Onbeperkte kilometrage voor uw camper.
 • Zeer gunstige Bonus/Malus ladder (Bij terugval van hoogste trede geen hogere premie).
 • Gratis professionele 24-uurs hulpservice voor uw camper in binnen- en buitenland bij een ongeval.
 • Geen polis- of wijzigingskosten. Geen premietoeslagen voor maand- of kwartaalbetaling.
 • Een landelijk professioneel schadeherstelnetwerk.
 • Uniek: Bij WA + Beperkt Casco is Vandalismeschade meeverzekerd!
 • Geen taxatie/inspectie eisen voor zelfbouw of oldtimer campers.
 • Gratis overstapservice indien u reeds elders een camper- of reisverzekering heeft.
 • Niet goed, geld terug! Na ontvangst van uw polis heeft u altijd 14 dagen bedenktijd.

Bereken direct de premie voor uw camperverzekering »