Eén van de grootste camperverzekeraars van Nederland

De nieuwwaarderegeling van Camperverzekerd

De camperverzekering van Camperverzekerd kent standaard een bijzonder gunstige regeling voor de nieuwwaarde. De nieuwwaarderegeling geldt alleen als uw camper bij afgifte van het eerste Nederlands kentekenbewijs nieuw was. De nieuwwaardegarantie geldt voor een periode van 5 jaar. Afschrijving vindt pas plaats na het vijfde jaar. Uiteraard zal de uitkering nooit lager zijn dan de werkelijke dagwaarde.

Daarnaast kent Camperverzekerd voor verzekerden die in aanmerking komen voor de nieuwwaarderegeling een zeer gunstige regeling bij schade-uitkeringen. In tegenstelling tot andere verzekeraars die het verzekerd bedrag maximeren c.q. verhogen tot maximaal 105%, 110%, 115% of 125% (een maximering is een beperking op de schade-uitkering) geeft Camperverzekerd bij de nieuwwaarderegeling de garantie dat een schade wordt vastgesteld op de dan geldende prijs van een nieuwe camper van hetzelfde merk, type en uitvoering (zonder maximum).

U moet tenslotte in staat zijn om bij een (totaal)schade een vergelijkbare camper te kunnen terugkopen, ongeacht de waarde op dat moment.

Maximering of "verhoging" van het verzekerde bedrag. Wat houdt het in?

Een praktijkvoorbeeld van hetgeen maximering van de nieuwwaarde inhoudt;

Stel u verzekerd op 1 oktober 2019 een nieuwe camper van € 100.000,- inclusief accessoires. U profiteert in dat geval bij Camperverzekerd van de nieuwwaarderegeling van 5 jaar. Stel dat uw camper van € 100.000,- op 1 april 2024 door een brand verloren gaat. In dat geval krijgt u bij sommige andere kampeerautoverzekeraars (onder andere bij de camperverzekering van de Europeesche) op basis van drie jaar nieuwwaarde maar maximaal 110% van het verzekerde bedrag vergoed (= € 110.000,-). Dit noemt men maximering (grens stellen) of "verhoging" van het verzekerde bedrag, hetgeen zeer nadelige gevolgen kan hebben voor de verzekerde. Ook de camperverzekering van Aveco en de camperverzekering van NKC Verzekeringen kennen een maximering van de nieuwwaarde!

In verband met prijsstijgingen van campers (deze worden elk jaar duurder) zult u bij andere camperverzekeraars met € 110.000,- niet in staat zijn om op het moment van schade een nieuwe camper van een vergelijkbaar merk en type terug te kunnen kopen omdat het verzekerd bedrag is gemaximeerd.

Géén maximering van de nieuwwaarde bij de camperverzekering van Camperverzekerd!

Bij de camperverzekering van Camperverzekerd is het verzekerd bedrag niet gemaximeerd. Stelt u voor dat de prijs van een soortgelijke camper van het zelfde merk, type en uitvoering op 1 april 2024, € 114.000,- is. Dan ontvangt u bij Camperverzekerd € 114.000,-.

Camperverzekerd hanteert voor verzekerden die in aanmerking komen voor de nieuwwaarderegeling dus een zeer gunstige methode bij schade-uitkeringen waardoor u altijd in staat bent om een gelijkwaardige camper te kunnen terugkopen tegen de dan geldende catalogusprijzen!

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met Camperverzekerd; tel. 0224 562 011 of e-mail.