Eén van de grootste camperverzekeraars van Nederland

Na aanvraag direct verzekerd!
Ook in het weekend.

10 Jaar nieuwwaarderegeling van Camperverzekerd

De camperverzekering van Camperverzekerd biedt standaard de meest uitgebreide nieuwwaarderegeling voor nieuwe campers in de markt! De nieuwwaarderegeling geldt voor een periode van 10 jaar. Afschrijving vindt pas plaats na het 7e jaar. Een ongekend lange garantie!

De 10 jaar nieuwwaarderegeling geldt alleen als uw camper bij afgifte van het eerste Nederlands kentekenbewijs nieuw was (u bent 1e eigenaar) en de camper is niet ouder dan 10 jaar.

De eerste 7 jaar garantie!

Indien er sprake is van een totaalverlies dan vergoedt Camperverzekerd in de eerste 7 jaar (84 maanden) de oorspronkelijke cataloguswaarde van uw camper. Dit is de nieuwwaarde inclusief accessoires van de camper op het moment van aankoop.

Gunstige afschrijving van het 7e tot 10e jaar

Na het 7e jaar zal er sprake zijn van een zeer gunstige regeling waarbij er een afschrijving plaatsvindt van 1,5% per maand. De vergoeding na afschrijving zal nooit minder zijn dan de dagwaarde.

Vanaf het 10e jaar

Zodra uw camper ouder wordt dan 10 jaar, dan komt de gunstige nieuwwaarderegeling te vervallen. Wij zullen u dan adviseren de camper te laten taxeren. Groot voordeel van taxatie is dat u dan premie zult gaan betalen over de (lagere) getaxeerde waarde in plaats van de nieuwwaarde. Uw premie gaat daardoor omlaag en er wordt 5 jaar taxatiewaardegarantie verleend.

Uw voordelen

  • 10 Jaar nieuwwaarderegeling: 7 jaar garantie + 3 jaar afschrijving!
  • 7 jaar lang geen afschrijving bij een totaalverlies! Daarna een gunstige afschrijving.
  • Geen discussie over de hoogte van de uitkering bij een totaalverlies.

Elders verzekerd? Geen probleem!

Bent u reeds elders voor de nieuwwaarde verzekerd en wenst u gebruik te maken van de nieuwwaarderegeling van Camperverzekerd? Indien u de eerste eigenaar bent en uw camper is inmiddels enkele jaren oud, maar jonger dan 7 jaar, dan kunnen wij alsnog de 10 jaar nieuwwaarderegeling hanteren! U kunt dan bij de premieberekening opgeven dat uw camper nieuw is en daarbij de oorspronkelijke nieuwwaarde (cataloguswaarde) inclusief accessoires vermelden.

Voorbeeld 10 jaar nieuwwaarderegeling Camperverzekerd

In dit voorbeeld is uitgegaan van een camper met een nieuwwaarde van € 100.000,-.

10 Jaar nieuwwaarderegeling Camperverzekerd

Vergelijking nieuwwaarderegeling van camperverzekeraars

Camperverzekerd biedt de meest uitgebreide en gunstigste nieuwwaarderegeling voor nieuwe campers.

  Camperverzekerd Aveco NKC Univé ANWB & Unigarant
Duur nieuwwaarderegeling 10 jaar 10 jaar 10 jaar 7 jaar 5 jaar
Termijn waarbij de oorspronkelijke nieuwwaarde wordt uitgekeerd 7 jaar! 5 jaar 7 jaar 5 jaar 5 jaar
Termijn waarna een gunstige afschrijving plaatsvindt Na het 7e jaar Na het 5e jaar Na het 7e jaar Na het 5e jaar Geen gunstige afschrijvingsregeling!
Hoogte afschrijving * 1,5% per maand na het 7e jaar. 1% per maand na het 5e jaar. 2% per maand na het 7e jaar. 1,5% per maand na het 5e jaar. Niet van toepassing

* De afschrijving zal bij alle verzekeraars met een gunstige afschrijvingsregeling nooit lager zijn dan de dagwaarde.

Maximale waarde bij Univé, ANWB en Unigarant

Belangrijk om te weten is dat bij Univé de nieuwwaarderegeling alleen van toepassing is indien de nieuwwaarde van uw camper maximaal € 85.000,- is. Bij ANWB of Unigarant is dit maximaal € 100.000,-. Koopt u een nieuwe camper met een hogere waarde? Dan heeft u bij Univé, ANWB en Unigarant géén recht op de nieuwwaarderegeling en ontvangt u slechts de dagwaarde bij een totaalverlies!

Welke bedrag dient u op te geven voor de verzekering?

Om gebruik te kunnen maken van de zeer uitgebreide nieuwwaarderegeling dient u de oorspronkelijke nieuwwaarde (cataloguswaarde) inclusief BPM, inclusief accessoires en inclusief kosten rijklaar op te geven. Eventuele kortingen kunnen niet van de oorspronkelijke nieuwwaarde afgetrokken worden.

Voorbeeld: U koopt een camper met een cataloguswaarde van € 90.000,- (inclusief BPM) met € 750,- kosten rijklaar en € 4.250,- aan extra gemonteerde accessoires. U krijgt € 5.000,- korting vanwege een overjarig model. U dient als oorspronkelijke nieuwwaarde dan op te geven: € 90.000,- + € 750,- kosten rijklaar + € 4.250,- aan accessoires = € 95.000,-. De korting wordt niet meegeteld. De oorspronkelijke nieuwwaarde (cataloguswaarde) is namelijk een ander bedrag dan de aanschafwaarde.

Meer informatie over de nieuwwaarderegeling

Wenst u meer informatie over de nieuwwaarderegeling van de camperverzekering van Camperverzekerd? Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u telefonisch contact opnemen met Camperverzekerd via telefoonnummer 0224 562 011 of e-mail.