Eén van de grootste camperverzekeraars van Nederland

Veilige verbinding!

Premie camperverzekering berekenen

Ledig gewicht

Het ledig gewicht volgens het kenteken van uw camper. Het ledig gewicht, ook wel "Massa ledig voertuig" genoemd, geeft aan hoe zwaar uw camper is. Uitgedrukt in kilogram (kg), zonder passagiers en lading.

U kunt het ledig gewicht terugvinden op het kentekenbewijs (Massa rijklaar minus 100kg), de camperpolis van uw huidige verzekeringsmaatschappij, of u kunt op basis van het kenteken het ledig gewicht van uw camper achterhalen via de website van het RDW.

Bouwjaar

Het bouwjaar volgens het kenteken van uw camper. U kunt het bouwjaar van uw camper terugvinden op het kentekenbewijs.

U kunt het bouwjaar ook achterhalen door uw kenteken in te vullen op de website van het RDW en vervolgens te kijken bij 'Datum eerste toelating' onder het kopje 'Vervaldata en historie'

Beveiliging & camper verzekeren

Indien u uw camper beveiligd heeft met een degelijk beveiligingssysteem krijgt u van ons een extra korting bovenop de toch al zeer scherpe premie. Camperverzekerd verleent op de uitgebreide Cascodekking een premiekorting van 5% bij een VbV-SCM alarmsysteem en zelfs 10% korting bij een VbV-SCM alarmsysteem met hellingshoekdetectie, Voertuigvolgsysteem of een mechanische beveiliging zoals een BearLock of Construct.

Uw camper verzekeren met alarmkorting? Om in aanmerking te komen voor de premiekorting dient u een kopie van een geldig SCM certificaat of een BearLock inbouwbewijs aan ons te verstrekken.

Beveiligingseis om camper te verzekeren

De beveiliging van de camper is op basis van de dag- of taxatiewaarde van de camper.

Bij een waarde van € 30.000,- tot € 75.000,-
VbV-SCM startonderbreker met eigen autorisatie (voorheen SCM Klasse 1 / af-fabriek startonderbreker) of BearLock

Bij een waarde van € 75.000,- tot € 100.000,-
VbV-SCM alarmsysteem (voorheen SCM klasse 2) of BearLock

Bij een waarde van € 100.000,- tot € 125.000,-
VbV-SCM alarmsysteem met hellingshoekdetectie (voorheen SCM klasse 3) of BearLock

Bij een waarde van € 125.000,- of hoger
Nader te bepalen beveiligingseis

Wij behouden ons het recht voor om op basis van het aangeboden risico afwijkende of aanvullende beveiligingseisen te stellen. Indien er uit uw verzekeringsaanvraag blijkt dat er een afwijkende beveiligingseis geldt, dan ontvangt u hier uiteraard bericht van. Wij adviseren u echter voorafgaand aan een verzekeringsaanvraag contact met ons op te nemen.

Bijvoorbeeld voor buscampers van bepaalde merken/typen kan een aanvullende beveiligingseis worden gesteld. Doorgaans wordt voor buscampers een BearLock versnellingsbak- of stuurasslot vereist welke binnen 6 weken na ingangsdatum van de camperverzekering dient te zijn ingebouwd.

Gezien de zeer hoge diefstalgevoeligheid van Volkswagen T5 en Volkswagen T6 campers gelden er voor deze typen afwijkende beveiligingseisen. Volkswagen T5 en Volkswagen T6 campers dienen binnen 6 weken na ingangsdatum van de camperverzekering te zijn voorzien van een BearLock versnellingsbak- of stuurasslot in combinatie met een BearLock Motorkapslot.

Informatie over de verschillende beveiligingen

Wenst u meer informatie over de verschillende beveiligingsvormen, kijk dan eens op de pagina beveiliging van uw camper.

Direct de hoogste no-claimkorting van 75%Heeft u vragen over de no-claimkorting en/of schadevrije jaren?

Aarzel niet en neem van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:30 telefonisch contact op met Camperverzekerd via 0224 562 011. Wij zijn u graag van dienst!

Dekkingsverzicht

Een uitgebreid dekkingsoverzicht kunt u vinden op de pagina basisdekkingen camperverzekering.

WA

De verplichte WA verzekering (Wettelijke Aansprakelijkheid) biedt dekking voor schade aan personen en/of zaken veroorzaakt met of door uw camper. De verzekerde som bedraagt € 2.500.000,- per gebeurtenis in geval van materiële schade en € 6.100.000,- per gebeurtenis in geval van letselschade.

WA + Beperkt Casco

Dekking tegen schade als gevolg van een aantal met name genoemde gebeurtenissen zoals brand, diefstal, joyriding, verduistering, braak, ruitbreuk, storm, hagel, vandalisme (!), overstroming, directe botsing met wild en loslopende dieren en kwaadwillige beschadiging. De Beperkt Cascodekking biedt ook gratis dekking voor de inboedel tot een bedrag van € 5.000,-.

WA + Volledig Casco (All-risks)

De All-Risks camperverzekering van Camperverzekerd.

De WA + Volledig Casco verzekering dekt de schade aan uw camper als gevolg van enig plotseling van buiten afkomend onheil. Bijvoorbeeld schade door een aanrijding, of schade door vandalisme. Verhaalrechtsbijstand is gratis meeverzekerd bij een uitgebreide Cascoverzekering. Tevens is er onder de Volledig Casco verzekering dekking voor inboedel; tot € 5.000,- is bij Camperverzekerd gratis meeverzekerd.

Huidige waarde van uw camper (WA + Beperkt Casco)

Indien u kiest voor een WA + Beperkt Casco dekking dient u de huidige waarde van uw camper in te vullen.

Als u de camper onlangs heeft gekocht vult u het aanschafbedrag in. Als de camper al langer uw eigendom is, vult u hier het geschatte bedrag in, dat de camper op dit moment bij verkoop zou kunnen opbrengen.

Stel; uw camper is waard: € 11.000,-. U vult dan in "11000".

Nieuwwaardegarantie van 5 jaar voor nieuwe campers

De gratis nieuwwaardegarantie van Camperverzekerd geldt voor een periode van 5 jaar. Een groot voordeel van de nieuwwaardegarantie is dat als de camper verloren gaat door een totaalverlies (brand, diefstal, etc.), binnen 5 jaar na aanschaf, de dan geldende prijs van een nieuwe camper van hetzelfde merk, type en uitvoering wordt uitgekeerd i.p.v. de dagwaarde. Uw camper kent de eerste 5 jaar dus geen afschrijving bij een onverhoopte schade!

Geen maximering!

In tegenstelling tot vele andere verzekeraars die het verzekerd bedrag maximeren tot 110%, 115%, 125% of een maximum waarde geeft Camperverzekerd bij de nieuwwaarderegeling de garantie dat een schade wordt vastgesteld op de dan geldende prijs van een nieuwe camper van hetzelfde merk, type en uitvoering (zonder maximum).

U moet tenslotte in staat zijn om bij een (totaal)schade een vergelijkbare camper te kunnen terugkopen, ongeacht de waarde op dat moment!

Voorbeeldberekening

U koopt een camper met een nieuwwaarde inclusief accessoires van € 100.000,-. In het 4e jaar gaat uw camper verloren door een brand. 4 Jaar later kost dezelfde camper (merk/type/model) geen € 100.000,- meer, maar bijvoorbeeld € 125.000,-.

U krijgt bij Camperverzekerd dan uitgekeerd: € 125.000,-.

Vele andere verzekeraars maximeren de nieuwwaardegrantie tot bijvoorbeeld 115%. In dit voorbeeld krijgt u bij een andere verzekeraar dan maximaal € 115.000,- uitgekeerd.

Uw voordelen

 • Gratis 5 jaar Nieuwwaardegarantie, 5 jaar lang geen afschrijving bij een totaalverlies!
 • Geen maximering!
 • Geen discussie over de hoogte van de uitkering bij een totaalverlies.

De 5 jaar nieuwwaardegarantie geldt alleen als uw camper bij afgifte van het eerste Nederlands kentekenbewijs nieuw was. Na het 5e jaar, als uw nieuwwaardegarantie is verlopen, kunt u uw camper laten taxeren. Hiermee verlaagt u dan uw premie en haalt u weer een waardegarantie voor 5 jaar in huis.

Taxatiewaardegarantie van 5 jaar

U kunt bij ons uw camper WA + Volledig Casco (All-Risks) verzekeren op basis van de huidige waarde indien uw camper getaxeerd wordt. Op voorhand kunt u voor de premieberekening uitgaan van een schatting van de huidige waarde van uw camper, of als u de camper onlangs gekocht heeft de aanschafwaarde. Wij verzekeren uw camper dan voorlopig op basis van de door u ingevulde dagwaarde.

Na aanvraag van de verzekering dient uw camper vervolgens getaxeerd te worden om de huidige waarde exact te bepalen. In dat geval komt een onafhankelijk VRT gecertificeerde register taxateur bij u op locatie de waarde van uw camper taxeren. Deze waarde (taxatiewaarde) wordt door ons uiteindelijk gehanteerd als de definitieve verzekerde som.

Voordelen van taxatie

Een groot voordeel van taxatie is dat als de camper verloren gaat door een totaalverlies (brand, diefstal, etc.) binnen 5 jaar na taxatie, de taxatiewaarde wordt uitgekeerd i.p.v. de dagwaarde. Uw camper kent na taxatie de eerste 5 jaar dus geen afschrijving bij een onverhoopte schade!

 • 5 Jaar Taxatiewaardegarantie, 5 jaar lang geen afschrijving bij een totaalverlies!
 • Taxatie vindt plaats door een onafhankelijk VRT gecertificeerde register taxateur!
 • Taxatie op locatie, bijvoorbeeld bij u thuis of in de stalling!
 • Geen discussie over de hoogte van de uitkering bij een totaalverlies.
 • Gereduceerd tarief van € 105,-. (Standaard tarief is € 135,-)
 • U ontvangt een uitgebreid taxatierapport.

Taxatieprocedure

De taxatiekosten bedragen eenmalig € 105,- inclusief btw en exclusief eventuele tol- en veerpontkosten. Een taxatie wordt na ontvangst van het aanvraagformulier door ons geregeld en kan overal plaatsvinden; zelfs bij u thuis. Taxatie vindt doorgaans plaats binnen 2 weken na aanvraag camperverzekering. Het taxatiebureau zal met u contact opnemen voor het maken van een afspraak.

Indien u al een geldig taxatierapport heeft dan hoeft u de camper niet meer via ons te laten taxeren en bespaart u € 105,-! U kunt dan de getaxeerde waarde hanteren voor de premieberekening.

Nieuwe camper

Indien u een nieuwe camper koopt en u bent de eerste eigenaar (geen eerdere eigenaar), dan vult u "Ja" in. Indien u de eerste eigenaar bent van uw camper en u heeft uw camper reeds in uw bezit, maar minder dan 5 jaar, dan vult u ook "Ja" in.

Heeft u twijfels of de camper nieuw is (geen eerdere eigenaar)? U kunt dit gratis en eenvoudig controleren op de website van het RDW aan de hand van het kenteken. Onder het kopje 'Vervaldata en historie' dient dezelfde datum te staan bij 'Datum eerste toelating', 'Datum tenaamstelling' én 'Datum eerste afgifte Nederland'.

Niet nieuw

Indien u niet de eerste eigenaar bent (occasion), is de camper niet nieuw. In dat geval dient u "Nee" in te vullen. Indien u wel eerste eigenaar bent, maar de camper is al langere tijd (meer dan 5 jaar) in uw bezit dient u ook "Nee" in te vullen.

Beperkte No-Claimbescherming (Gratis)

Schades worden bij Camperverzekerd apart beoordeeld. Camperverzekerd kijkt hierbij of het alleen een WA-schade (schade aan iemand anders) is, alleen een Casco schade (schade aan de eigen camper) of dat er sprake is van beide (zowel schade veroorzaakt aan iemand anders als schade aan de eigen camper).

Met de gratis aanvullende dekking "Beperkte No-claimbescherming" heeft u 2 Bonus/Malus ladders, 1 voor het WA gedeelte en 1 voor het Casco gedeelte.

Een WA-schade is niet van invloed op de Bonus/Malus ladder voor Casco terwijl omgekeerd een Casco schade geen invloed heeft op de Bonus/Malus voor WA. Deze unieke regeling kan u bij een onverhoopte schade zeer veel geld besparen.

Bij iedere andere verzekeraar valt u namelijk altijd terug in korting over zowel de WA als Casco premie, ongeacht het soort schade! Camperverzekerd is uniek met deze Gratis Beperkte No-claimbescherming!

Inboedel € 5.000,- (Gratis)

Onder inboedel, ook wel inventaris genoemd, wordt verstaan de losse zaken in uw camper die u nodig heeft om met uw camper te kunnen kamperen.

De meeste camperverzekeraars verstaan onder inboedel of inventaris bijvoorbeeld levensmiddelen, potten, pannen, beddengoed, bestek, campingstoeltjes en dergelijke.

Kleding, elektronica en kostbaarheden wordt doorgaans niet tot de inboedel gerekend!

Bij Camperverzekerd zijn wel alle losse spullen verzekerd!

Camperverzekerd hanteert op de WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco camperverzekering een zeer uitgebreide inboedeldekking; Tot een bedrag van € 5.000,- is inboedel gratis meeverzekerd. Behalve dat het standaard verzekerde bedrag bij Camperverzekerd hoger is dan bij andere verzekeraars biedt de inboedeldekking bij Camperverzekerd ook een uitgebreidere verzekeringsdekking.

Uw complete inventaris in de camper is verzekerd (met uitzondering van geld, pasjes, geldwaardige papieren, fietsen, motorrijtuigen en vaartuigen). De gratis inboedelverzekering van Camperverzekerd biedt niet alleen dekking voor uw kampeerartikelen en kleding; ook luxeartikelen zoals een laptop, fotocamera, zonnebril of horloge is meeverzekerd.

Nergens anders is uw camperinboedel zo uitgebreid verzekerd!

Ook uw acessoires zijn standaard meeverzekerd!

Een luifel, schotel, fietsendrager of andere accessoires vallen niet onder de inboedeldekking. Accessoires zijn standaard inbegrepen, mits opgenomen in de verzekerde som. Wanneer u een WA + Volledig Casco (All-Risk) camperverzekering wenst, dan dient uw camper getaxeerd te worden. In de taxatie worden de accessoires meegenomen.

Ongevallen inzittenden

Samen met uw partner op vakantie met uw camper? Een weekendje weg met uw (klein)kinderen in de camper? Tijdens reizen met uw camper kunnen er allerlei onverwachte situaties voorkomen. U moet er niet aan denken dat er iets gebeurt met uzelf of de andere inzittenden in uw camper. Emotioneel, maar ook financieel.

De Ongevallen inzittendendekking keert een vast bedrag uit voor een inzittende van de camper (waaronder de bestuurder) die door een ongeval blijvend invalide wordt (€ 15.000,-) of overlijdt (€ 7.500,-). Het recht op uitkering bij invaliditeit of overlijden als gevolg van een ongeval geldt altijd, ongeacht wie er schuld heeft aan het ongeval.

Standaard zijn 4 personen verzekerd

Standaard geeft de Ongevallen Inzittendenverzekering dekking voor 4 personen. Het is mogelijk om deze dekking uit te breiden naar meer personen. Wilt u meer personen verzekeren? U kunt het aantal te verzekeren personen aangeven in het vrij invulveld in het aanvraagformulier.

74% van onze klanten kiest voor Ongevallen inzittenden!

74%

Verhaalrechtsbijstand

Hulp bij het verhalen van schade aan de camper en inboedel. Verhaalrechtsbijstand is gratis bij een WA + Volledig Casco (All-risks) dekking.

Indien u de camper WA of WA + Beperkt Casco verzekerd, adviseren wij u om Verhaalrechtsbijstand erbij te nemen, mits geen (gezins)rechtsbijstandverzekering aanwezig. Zonder Verhaalrechtsbijstanddekking dient u eventuele schade (materiële schade, waardevermindering, huur van vervangend vervoer) namelijk zelf bij de tegenpartij te verhalen!

81% van onze klanten kiest voor Verhaalrechtsbijstand!

81%

Doorlopende reisverzekering met extra camperdekkingen!

Een doorlopende reisverzekering met de standaard basisdekkingen zoals o.a. bagage, buitengewone kosten, personenhulpverlening en telecommunicatiekosten. Daarnaast extra uitgebreide camper dekkingen zoals;

 • Zeer uitgebreide (pech)hulpverlening in Nederland en heel Europa!
 • Uitgebreide reisverzekeringsdekking met o.a. unieke dekking in Nederland
 • Geen overlegging boekingsbewijs noodzakelijk!
 • Per reis een geldigheidsduur van 120 dagen aaneengesloten
 • Fietsen standaard meeverzekerd voor € 400,- per fiets (hogere bedragen mogelijk)

De doorlopende reisverzekering biedt bij uitval van de camper onder andere dekking voor;

 • Huurkosten van een andere camper (Max. € 2.500,-)
 • Hulp (alle kosten worden vergoed)
 • Repatriëring van camper, personen en huisdieren (alle kosten worden vergoed)
 • Berging, bewaking, stalling en vervoer (€ 1.000,-)
 • Extra verblijfkosten (Max. 10 dagen, per verzekerde per dag: € 50,-)
 • Arbeidsloon voor reparaties langs de weg (€ 150,-)
 • Verzending van onderdelen (€ 150,-)

De doorlopende reisverzekering is ook geldig voor andere reizen, zoals vliegreizen!

64% van onze klanten kiest voor de Doorlopende reisverzekering!

64%

Meer informatie: Doorlopende reisverzekering + Europa pechhulp.

 • Premieberekening
 • Uw premie
 • Uw gegevens
 • Bevestiging
 • Aanvraag voltooid

Gegevens

kg
Direct de hoogste korting!

Basisdekking

,-

Aanvullende dekkingen

(Gratis)
(Gratis)