Eén van de grootste camperverzekeraars van Nederland

Doorlopende reis + Europa Pechhulp Camper

De doorlopende reisverzekering van Camperverzekerd is een reisverzekering met een zeer uitgebreide dekking die speciaal aansluit op de behoefte van de camperbezitter. De reisverzekering biedt u een zeer complete dekking in Nederland én Europa.

De doorlopende reisverzekering van Camperverzekerd is geschikt voor reizen met of zonder de camper; bijvoorbeeld voor vliegreizen. Wij raden u dan ook aan om uw huidige doorlopende reisverzekering op te zeggen.

Wat is verzekerd?Doorlopende reisverzekering met Europa pechhulp camper

Camperverzekerd heeft een aantal standaard dekkingen die de meeste gangbare reisverzekeringen ook hebben, zoals bagage, buitengewone kosten, personenhulpverlening en telecommunicatiekosten. Daarnaast bieden wij standaard enkele bijzondere camperdekkingen die bij de gebruikelijke doorlopende reisverzekeringen doorgaans niet meeverzekerd zijn!

Wij bieden onder andere:

 • Zeer uitgebreide pechhulp in Nederland en heel Europa!
 • Uitgebreide reisverzekeringsdekking, ook in Nederland
 • Voor reizen met camper geen overlegging boekingsbewijs noodzakelijk!
 • Per reis een geldigheidsduur van 120 dagen aaneengesloten
 • Fietsen standaard meeverzekerd voor € 500,- per fiets (hogere bedragen mogelijk)

Bij uitval van de camper biedt de reisverzekering dekking voor:

 • Huurkosten van een vervangende camper (Max. € 3.000,-)
 • Hulp (alle kosten worden vergoed)
 • Repatriëring van camper, personen en huisdieren (alle kosten worden vergoed)
 • Berging, bewaking, stalling en vervoer (€ 1.000,-)
 • Extra verblijfkosten (Max. 10 dagen, per verzekerde per dag: € 50,-)

Vanzelfsprekend biedt onze uitgebreide pechhulp ook dekking bij een lekke band, lege accu of wanneer u de verkeerde brandstof heeft getankt. Heeft u recht op een vervangende camper? Dan wordt deze op locatie naar u gebracht.

Totaalpakket voor de camperaar!

Concreet betekent dit dat wij met de camperverzekering én doorlopende reisverzekering een totaalpakket bieden voor uw camper, ook bij pech! Een eventuele ANWB Wegenwacht Service voor uw camper is door onze doorlopende reisverzekering niet noodzakelijk. Ook uw huidige doorlopende reisverzekering kunt u opzeggen, want onze reisverzekering biedt ook dekking voor reizen zonder de camper! Voordeel van ons totaalpakket is dat alle hulpverlening gecoördineerd wordt door één alarmcentrale.

Uw voordelen

 • 24 uur per dag en 7 dagen per week pechhulpservice voor uw camper in Nederland en heel Europa
 • Eén internationaal alarmnummer voor pech of ongeval met de camper
 • Transport van uw camper als de pech ter plaatse niet te verhelpen is in Nederland en heel Europa
 • Hulp van de alarmcentrale, altijd in het Nederlands
 • Repatriëring van de camper, personen en huisdieren naar Nederland als de pech in het buitenland niet binnen 2 werkdagen te verhelpen is
 • Vervangend vervoer bij pech of ongeval
 • De reisverzekering is zowel geschikt voor reizen met de camper als zonder de camper

Hoe werkt onze doorlopende reisverzekering met Europa pechhulp in de praktijk?

Onze gehele dienstverlening is gericht op het ontzorgen tijdens een nood- of pechsituatie. Indien u tijdens uw reis bijvoorbeeld komt te stranden met uw camper belt u de Camperverzekerd alarmcentrale. De Camperverzekerd alarmcentrale is 24/7 bereikbaar en u krijgt een Nederlands sprekende medewerker aan de lijn.

De Camperverzekerd alarmcentrale coördineert de gehele pechhulp voor u. Zij zorgen er bijvoorbeeld voor dat een bergingsbedrijf wordt ingeschakeld om uw camper af te slepen naar een lokaal garagebedrijf. Zij regelen in overleg met u bijvoorbeeld ook enkele hotelovernachtingen zodat u een plek heeft waar u kunt overnachten totdat de reparatie aan uw camper voltooid is.

Is de pechsituatie dusdanig ernstig dat uw camper gerepatrieerd moet worden naar Nederland? Of is de bestuurder door ziekte uitgevallen? U wordt dan gerepatrieerd en uw camper wordt op transport terug naar Nederland gebracht. Een eventuele reisgenoot of partner hoeft niet terug te rijden als deze niet kan of durft te rijden met de camper.

Maakt u tijdens uw reis gebruik van vervangend vervoer? Dan wordt ook dit in overleg met u geregeld door de alarmcentrale. Vervangend vervoer wordt op locatie voor u geregeld of vanuit Nederland naar u toegebracht!

Pechhulp voor uw personenauto in buitenland ook verzekerd!

Naast de uitgebreide pechhulpverlening voor uw camper in Europa, biedt onze doorlopende reisverzekering ook uitgebreide pechhulp tijdens reizen met uw overige motorrijtuigen in het buitenland!

Onze doorlopende reisverzekering biedt geen pechhulp voor uw overige motorrijtuigen in Nederland.

Werelddekking, Geneeskundige kosten, Annulering, etc.

Om u optimaal van dienst te zijn bieden wij u naast onze standaard doorlopende reisverzekering ook maatwerkoplossingen aan. Zo kunt u indien gewenst aanvullende dekkingen meeverzekeren.

Aanvullende dekkingen Premie per maand
Dekking 1 Volwassene 1 Volwassene + kind(eren) 2 Volwassenen 2 Volwassenen + kind(eren)
Wereldddekking € 0,42 € 0,83 € 0,83 € 1,25
Geneeskundige kosten € 0,83 € 1,25 € 1,25 € 1,88
Geneeskundige kosten bij werelddekking € 1,04 € 1,67 € 1,67 € 2,50
Ongevallen € 0,42 € 0,83 € 0,83 € 1,25
Winter-/bijzondere sporten € 0,46 € 0,92 € 0,92 € 1,41
Garantie-Annulering € 4,54 € 7,56 € 7,56 € 9,08
Fietsen € 2.500,- € 3,33 € 3,33 € 3,33 € 3,33
Fietsen € 5.000,- € 6,67 € 6,67 € 6,67 € 6,67
Rechtsbijstand € 0,76 € 0,76 € 0,76 € 0,76
Geld € 2,08 € 2,08 € 2,08 € 2,08

Alles is mogelijk. Of u nu met of zonder de camper reist; met de doorlopende reisverzekering van Camperverzekerd is uw reis altijd goed verzekerd! Voor meer informatie over de uitbreiding van de dekkingen kunt altijd contact met ons opnemen.

Wat is niet verzekerd?

Uitgesloten is pechhulp op het thuisadres of stallingsadres (bijvoorbeeld stilstand voor de deur, niet starten van de camper op het thuisadres of in de stalling). Het recht op hulp bij pech geldt alleen indien u met de camper onderweg bent tijdens uw reizen.

Uitgesloten is pechhulp voor uw overige motorrijtuigen (personenauto, motor, etc.) in Nederland. Uw camper is in Nederland uiteraard wel goed verzekerd van uitgebreide pechhulp!

Afwijkende acceptatie voor campers ouder dan 15 jaar

De doorlopende reisverzekering met Europa pechhulp is alleen af te sluiten indien uw camper niet ouder is dan 15 jaar. Deze leeftijdsgrens wordt alleen gehanteerd bij acceptatie van de doorlopende reisverzekering. Indien uw camper tijdens de looptijd van de verzekering ouder wordt dan 15 jaar, blijft de doorlopende reisverzekering inclusief Europa pechhulp volledig van kracht!

Voor de camperverzekering is er géén bouwjaar grens van toepassing.

Polisvoorwaarden Doorlopende reisverzekering

Voor uitgebreide informatie over de doorlopende reisverzekering kunt u onze polisvoorwaarden bekijken.

Een vergelijking tussen Camperverzekerd en de ANWB

Ter vergelijking treft u hieronder een overzicht aan van de kosten van de doorlopende reisverzekering van Camperverzekerd en de Wegenwacht Service & doorlopende reisverzekering van de ANWB.

Om bij de ANWB in aanmerking te komen voor een vervangende camper in het buitenland, dient u te allen tijde Kampeerauto Service Buitenland bij te sluiten.

ANWB  
Wegenwacht Europa Standaard + Kampeerauto Service Buitenland € 188,50
Doorlopende reisverzekering (Europa) met bagagedekking (2 volwassenen) € 44,82

Totaal (Prijzen 2023, incl. ledenkorting en korting wegens jaarbetaling. Acties niet meegerekend): € 233,32
 
Camperverzekerd
Doorlopende reisverzekering + Europa Pechhulp (2 volwassenen) Totaal: € 112,25

Alleen indien u bovengenoemde pakketten bij de ANWB sluit, heeft u voor uw camper min of meer vergelijkbare dekkingen met de doorlopende reisverzekering van Camperverzekerd.

Vergelijking tussen Camperverzekerd en de ANWB op voorwaarden

Hierbij is uitgegaan van de bovenstaande pechhulp pakketten, namelijk; Wegenwacht Europa Standaard én Kampeerauto Service Buitenland.

  Camperverzekerd ANWB
Pechhulp in Nederland & Europa    
Pechhulp in de woonplaats    
Pechhulp op thuis- of stallingsadres    
Recht op vervangend vervoer    
Repatriëring campers tot 3.500kg    
Repatriëring campers zwaarder dan 3.500kg    
Pechhulp in Marokko & Turkije    
Maximale vergoeding bergingskosten (transporthulp) € 1.000,- € 500,-
Aanhanger (pechhulp, repatriëring, vervanging) Gratis! € 15,- per jaar extra

Repatriëring voor campers zwaarder dan 3.500kg bij ANWB uitgesloten!

Bij campers die zwaarder zijn dan 3.500 kg en te besturen met een rijbewijs uit de categorie C, helpt de ANWB in Nederland alleen met sleutelhulp en in het buitenland met sleutelhulp en transporthulp (brengen van uw camper naar de dichtstbijzijnde garage).

Repatriëring (terugbrengen van uw camper vanuit het buitenland naar Nederland) voor campers zwaarder dan 3.500 kg is bij de ANWB in zijn geheel uitgesloten!

ANWB biedt standaard geen pechhulp in Marokko of Turkije

Reist u met de camper naar Marokko of (bepaalde delen van) Turkije, dan dient u bij de ANWB het pakket Wegenwacht Europa ook nog uit te breiden naar een Wegenwacht Europa Plus pakket. Doet u dit niet dan bent u bij de ANWB in bijvoorbeeld Marokko en Turkije (vanaf de Bosporus) niet verzekerd van pechhulpverlening.

ANWB biedt standaard geen pechhulp voor aanhangers in het buitenland

Indien u achter uw camper ook een aanhanger (caravan, vouwwagen of bagagewagen) meeneemt op uw reis buiten Nederland, dan dient u bij de ANWB de module Aanhangwagen Service Buitenland bij te sluiten. Deze module kost u € 15,- per jaar extra. Aanhangers zijn bij Camperverzekerd middels de doorlopende reisverzekering in binnen- en buitenland gratis meeverzekerd voor pechhulp, repatriëring, en het huren van een vervangende aanhanger.