Eén van de grootste camperverzekeraars van Nederland

Na aanvraag direct verzekerd!
Ook in het weekend.

COVID-19: Dekking camper- en reisverzekering

Vanwege de huidige COVID-19 situatie komen er bij Camperverzekerd veel vragen binnen over geplande (camper)reizen naar het buitenland of reizen die reeds zijn aangevangen.

De meeste vragen hebben betrekking op de verzekeringsdekking aan de hand van het reisadvies (kleurcode) van het land. Op deze pagina vindt u een uitgebreide omschrijving van de verzekeringsdekkingen bij Camperverzekerd van de volgende verzekeringen;

  • Camperverzekering
  • Doorlopende reisverzekering + Europa pechhulp
  • Garantie-annulering

Dekking op de Camperverzekering

Voor uw camperverzekering geldt dat er wel verzekeringsdekking is indien u reist in een land of gebied waarvoor een negatief reisadvies (code oranje of code rood) van kracht is. Toch adviseren wij u om niet naar een dergelijk land of gebied af te reizen.

Op uw camperverzekering is namelijk ook hulpverlening van kracht in geval van een ongeval. U moet dan denken aan het afslepen van uw camper naar een garage ter plaatse na een aanrijding en/of het repatriëren van uw camper en de inzittenden naar Nederland na een ongeval.

Als er in een land waarvoor een negatief reisadvies (code oranje of code rood) van kracht is geen hulpverlening en/of repatriëring geboden wordt als gevolg van coronamaatregelen dan kunt u wel gedekt zijn, maar krijgt u geen hulp, simpelweg omdat het niet beschikbaar is.

Bijvoorbeeld omdat de overheid in het betreffende land maatregelen neemt die uitvoering van bepaalde diensten bemoeilijkt of onmogelijk maakt. Deze onzekerheidsfactor is voor eigen risico indien het negatief reisadvies wordt genegeerd en kan niet verhaald worden op de verzekeraar. Wij adviseren u hiermee rekening te houden.

Dekking op de Doorlopende reisverzekering + Europa pechhulp

Het is goed om te weten dat uw doorlopende reisverzekering (inclusief eventuele annuleringsdekking) de kosten die ontstaan door het coronavirus in de meeste gevallen niet dekt. Dat geldt voor bijna alle verzekeraars. Het is dus veelal niet mogelijk om de kosten van het annuleren van uw reis of extra reis- of verblijfkosten via uw doorlopende reisverzekering terug te krijgen.

Dekking op de Garantie-annulering

Heeft u aanvullend op uw doorlopende reisverzekering de module 'Garantie-annulering' meeverzekerd? U kunt dit controleren op uw polisblad van uw doorlopende reisverzekering of in uw digitale polismap in het polisoverzicht.

Hieronder vindt u een aantal veelgestelde vragen met betrekking tot het annuleren van een reis in relatie tot de annuleringsdekking (optionele dekking).