Eén van de grootste camperverzekeraars van Nederland

Ruitschade

Ruitschade is een vervelende zaak, echter niet als u verzekerd bent bij Camperverzekerd. Wanneer u een ruitschade (glazen ruiten) hebt met uw camper kunt u direct (zonder bij ons melding te maken van uw ruitschade) terecht bij Glasgarant.

Wanneer heeft u recht op vergoeding van de ruitschade (glazen ruiten)?

Indien u WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco (All-risks) verzekerd bent heeft u recht op vergoeding van de ruitschade (glas). Bent u alleen WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) verzekerd, dan heeft u geen recht op vergoeding.

Wanneer u WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco (All-risks) verzekerd bent geldt bij schade aan één of meer glazen ruiten van de camper het volgende;

  • Ruitreparatie: Indien er gerepareerd kan worden door middel van een harsinjectie is er geen eigen risico van toepassing.
  • Ruitvervanging: Indien één of meer ruiten van de camper volledig vervangen worden via een Glasgarant aangesloten ruitschadebedrijf, geldt er een eigen risico van € 75,-.

Indien één of meer ruiten van de camper vervangen worden dan een ander bedrijf dan Glasgarant aangesloten ruitschadebedrijf geldt er een eigen risico van € 300,-.

Wat te doen indien u een ruitschade heeft?

Indien u verzekerd bent voor ruitschade kunt u direct het dichtstbijzijnde schadeherstelbedrijf opzoeken die aangesloten is bij Glasgarant. U zult met dat bedrijf een afspraak moeten maken om uw ruitschade zo snel mogelijk te verhelpen.

Vermeld voor de volledigheid in uw telefoongesprek met het Glasgarant schadeherstelbedrijf altijd alle identiteits- en verzekeringsgegevens van de groene kaart (waaronder uw kenteken en uw polisnummer).

Ruitschade is het beste te herstellen als dit onder goede omstandigheden kan plaatsvinden, zoals in een Glasgarant werkplaats, bij uw camperdealer of schadereparateur onder dak. Weersomstandigheden hebben dan geen invloed op het schadeherstelproces. Op deze wijze wordt een optimale kwaliteit bereikt.

Vanwege de huidige corona-situatie ervaren wij momenteel grote drukte. De telefonische wachttijd en reactietijd kan daardoor langer zijn dan gebruikelijk. Excuses voor het ongemak. Heeft u vragen over uw verzekeringsdekking met betrekking tot het coronavirus? Lees de veelgestelde vragen.×