Eén van de grootste camperverzekeraars van Nederland

Ruitschade

Ruitschade is een vervelende zaak, echter niet als u verzekerd bent bij Camperverzekerd. Wanneer u een ruitschade (glazen ruiten) hebt met uw camper kunt u direct (zonder bij ons melding te maken van uw ruitschade) terecht bij GlassConnect. U kunt GlassConnect in binnen- en buitenland 24 uur per dag bereiken via telefoonnummer 0800-2301230 (gratis nummer). Vanuit het buitenland is een 0800 nummer niet altijd bereikbaar. U belt dan tijdens kantoortijden met het hoofdkantoor van GlassConnect in Hoogeveen. Telefoonnummer + 31 528 230574.

Wanneer heeft u recht op vergoeding van de ruitschade (glazen ruiten)?

Indien u WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco (All-risks) verzekerd bent heeft u recht op vergoeding van de ruitschade (glas). Bent u alleen WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) verzekerd, dan heeft u geen recht op vergoeding. Voor WA-verzekerden gelden echter wel gereduceerde tarieven. Voor meer informatie over dit gereduceerde tarief kunt u contact opnemen met GlassConnect.

Wanneer u WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco (All-risks) verzekerd bent geldt bij schade aan één of meer glazen ruiten van de camper het volgende;

  • Ruitreparatie: Indien er gerepareerd kan worden door middel van een harsinjectie is er geen eigen risico van toepassing.
  • Ruitvervanging: Indien één of meer ruiten van de camper volledig vervangen worden via GlassConnect, Carglass of Glasgarant, geldt er een eigen risico van € 65,-

Indien één of meer ruiten van de camper vervangen worden dan een ander bedrijf dan GlassConnect, Carglass of Glasgarant geldt er een eigen risico van € 125,-

Wat te doen indien u een ruitschade heeft?

Indien er recht bestaat op hulp of vergoeding bij schade aan de ruit kunt u direct contact opnemen met GlassConnect. U kunt GlassConnect 24 uur per dag bereiken op telefoonnummer 0800-2301230 (gratis nummer). U kunt direct met een van de GlassConnect-medewerkers een afspraak maken om uw ruitschade zo snel mogelijk te verhelpen.

Vermeld voor de volledigheid in uw telefoongesprek met GlassConnect altijd;

  • alle identiteits- en verzekeringsgegevens van de groene kaart (waaronder uw kenteken en uw polisnummer).

Ruitschade is het beste te herstellen als dit onder goede omstandigheden kan plaatsvinden, zoals in een GlassConnect werkplaats of bij uw camperdealer of schadereparateur onder dak. Weersomstandigheden hebben dan geen invloed op het schadeherstelproces. Op deze wijze wordt een optimale kwaliteit bereikt. Naar wens is het soms ook mogelijk om op uw werk of bij u thuis de ruitschade te laten herstellen. Houdt u er dan rekening mee dat weersomstandigheden van invloed kunnnen zijn en dat een vlot herstel niet altijd gewaarborgd is. Het snelst bent u geholpen als u uw camper op afspraak naar een GlassConnect vestiging brengt.

GlassConnect is werkzaam in heel Europa en is dé specialist in het vernieuwen en repareren van camperglas in Nederland. GlassConnect is FOCWA erkend en gecertificeerd en is het enige bedrijf dat 4 jaar garantie geeft op camperruiten. GlassConnect gebruikt uitsluitend fabrieksoriginele materialen en regelt het complete schadetraject voor u rechtstreeks met Camperverzekerd.

U kunt uw ruitschade of glasschade (glazen ruiten) eventueel ook direct laten repareren of vervangen bij een ander bedrijf dan GlassConnect. Ook Carglass en Glasgarant werken samen met Camperverzekerd. Carglass is in Nederland telefonisch te bereiken via nummer 088-0406123. In het buitenland kunt u Carglass bereiken via telefoonnummer 00800-04060406.