Eén van de grootste camperverzekeraars van Nederland

Voorkom problemen door aanrijding met voertuigen met aanhanger

Maandag 5 april 2021. Door Sander Bouhuijs. 3255 x gelezen - Reageer op dit artikel

Het verhalen van schades kan aanzienlijke problemen opleveren als het schadeformulier niet goed wordt ingevuld. In het vorige vakantieseizoen raakten tientallen klanten per week hierdoor in de problemen, aldus rechtsbijstandverzekeraar DAS.

Het punt waar het mis gaat, is het kenteken dat mensen na een aanrijding opschrijven. Vaak is dat het nummerbord dat ze op de caravan of aanhanger van de vrachtwagen of (bestel)auto zien zitten. Probleem is alleen dat aanhangers sinds een paar jaar een eigen kenteken hebben.

En de houder hiervan is lang niet altijd dezelfde als degene die de (bestel)auto of vrachtwagen bestuurt die de aanhanger trekt.

Het probleem daarvan is dat je uiteindelijk wel bij de eigenaar van het trekkende voertuig moet zijn voor de schadevergoeding”, aldus DAS. „Aanhangers zijn niet zelfstandig WA-verzekerd en juridisch ligt de aansprakelijkheid bij de bestuurder van het trekkende voertuig (de auto of vrachtwagen).”

„Heb je zijn kenteken niet, dan zit je met een groot probleem. Vaak is het namelijk bijzonder ingewikkeld om nog achter de identiteit van de chauffeur te komen. En dan draai je zelf voor de schade op. ’DAS: „We adviseren daarom mensen met klem beide nummerborden (zowel van het trekkend voertuig als van de aanhanger) goed op te schrijven. Want daarmee kun je een heleboel ellende voorkomen.”

Bron: Telegraaf, DAS.

Maandag 5 april 2021. Door . 3255 x gelezen - Reageer op dit artikel
Deel dit artikel

Camperverzekerd: dé specialist in camperverzekeringen

 • Lage premie!
 • Snelle hulp bij schade
 • Geen verplicht eigen risico
 • Beste prijs/kwaliteit
 • Geen verborgen kosten
 • Expert in camperverzekeringen

Bereken direct uw premie »

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit onderwerp. Reageer op dit artikel

Reageer op dit artikel

Welkom op het Camperverzekerd blog! We zijn blij met uw deelname aan ons platform en we verwelkomen iedere reactie. Wij hebben als uitgangspunt dat we geen reacties willen verwijderen. Wel hebben we regels opgesteld. Door op ons weblog te reageren, gaat u akkoord met onze huisregels.

Huisregels

 • Anonieme reacties zijn niet toegestaan. U moet reageren met uw echte naam en een geldig e-mailadres.
 • Houd het netjes en wees beleefd naar elkaar.
 • Niet schreeuwen. Gebruik geen woorden of zinnen die alleen uit hoofdletters bestaan in uw tekst.
 • Houd u aan het onderwerp.
 • Niet trollen. Verander uw identiteit niet in één discussie.
 • Vermeld geen persoonlijke gegevens in uw reactie.
 • Toon geen reclame-uitingen in uw reactie.

Reacties die hier niet aan voldoen kunnen wij verwijderen.

(wordt niet gepubliceerd)

Uw reactie

Verzekeringsdeskundige Sander Bouhuijs

Sander Bouhuijs is werkzaam bij Camperverzekerd als verzekeringsdeskundige. Camperverzekerd behoort tot de meest toonaangevende camperverzekeraars in Nederland en onderscheidt zich door een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Als verzekeringsdeskundige én camperaar zal Sander Bouhuijs belangrijke zaken op verzekeringsgebied in relatie tot campers en (camper)reizen onder uw aandacht brengen.

Camperverzekering specialist Sander Bouhuijs