Eén van de grootste camperverzekeraars van Nederland

Na aanvraag direct verzekerd!
Ook in het weekend.

Zorgeloos op reis? Controleer uw woonhuis- en inboedelverzekering!

Maandag 5 juli 2021. Door Sander Bouhuijs. 4161 x gelezen - Reageer op dit artikel

Als camperbezitter gaat u graag zorgeloos op reis. U denkt voorafgaand aan een reis misschien wel eens na over de mogelijke schade, pech of problemen die tijdens een reis kunnen ontstaan. Deze risico's  wenst u waar mogelijk afgedekt te hebben. Om u te verzekeren van hulp of financiële compensatie bij schade heeft u een goede camper- en reisverzekering. Ook aan pechhulp, repatriëring, vervangend vervoer en een goede zorgverzekering heeft u gedacht. Kortom; alles is goed geregeld tijdens uw reizen met de camper denkt u. Dit klopt, maar vergeet u vooral ook niet uw woonhuis- en inboedelverzekering!

Uw verzekeringen bij camperreizen

Zorgeloos op reis? Controleer uw woonhuis- en inboedelverzekering!

U zult misschien denken wat heeft de woonhuis- en inboedelverzekering bij u thuis te maken met (camper)reizen?

Veel verzekeraars beperken de dekking van de woonhuis- en/of inboedelverzekering bij u thuis wanneer u voor een langere periode niet in uw huis woont en dit niet tijdig gemeld hebt bij uw woonhuis- en/of inboedelverzekeraar!

Met name camperaars die lange reizen maken, bijvoorbeeld overwinteraars, doen er verstandig aan om hun polisvoorwaarden van de woonhuis- en inboedelverzekering goed te controleren op uitsluitingen, mededelingsplicht of andere nadelige bepalingen.

In de polisvoorwaarden van diverse inboedelverzekeraars waaronder ING, Nationale Nederlanden, ASR en Aegon is bijvoorbeeld opgenomen dat u verplicht wordt gesteld de verzekeraar op de hoogte te houden als uw woonhuis langer dan 60/90 dagen (afhankelijk van de verzekeraar) niet wordt bewoond.

Uw schade niet verzekerd!

Gaat u voor langere tijd op reis waardoor uw woonhuis onbewoond is en informeert u uw woonhuis-/inboedelverzekeraar niet? Dan kan dit dus nadelige gevolgen hebben bij schade aan uw woonhuis of inboedel. Uw verzekeraar kan zich beroepen op de polisvoorwaarden waarin vaak wordt gemeld dat u bij schade dan geen recht op vergoeding heeft of slechts recht heeft op een beperkte vergoeding! ANWB/Unigarant biedt bijvoorbeeld een beperkte inboedel- en woonhuisdekking (diefstal inboedel / braakschade woning niet verzekerd) als de woning langer dan 3 maanden onbewoond is. Centraal Beheer hanteert ook uitsluitingen en beperkingen indien de woning langere tijd niet bewoond is.

Gaat u op reis, wees er dan zeker van dat uw eigendommen thuis óók goed verzekerd zijn!

Uw verzekeringen bij camperreizen

Advies

Ik adviseer u de polis, de polisvoorwaarden én de algemene voorwaarden van uw woonhuis- en inboedelverzekering goed te bestuderen op nadelige uitsluitingen. Meestal vindt u in de algemene voorwaarden een artikel 'Mededelingsplicht' en in de polisvoorwaarden woonhuis- en/of inboedelverzekering een artikel 'Risicowijziging'. Op basis van dergelijke artikelen in de voorwaarden hanteren diverse verzekeraars uitsluitingen als er sprake is van een woonhuis dat langere tijd onbewoond is.

Raadpleeg bij vragen uw assurantieadviseur of uw verzekeraar. Staan er nadelige bepalingen in uw polis of voorwaarden overleg dan met uw adviseur of verzekeraar en zoek samen naar een oplossing zodat u zorgeloos op reis kunt. Komt u er samen niet uit, overweeg dan een overstap naar een woonhuis- en inboedelverzekeraar die geen nadelige bepalingen hanteert in de voorwaarden.

En als u dan toch uw polisvoorwaarden controleert, kijk dan tegelijk eens in de polis en polisvoorwaarden van uw doorlopende reisverzekering. Diverse reisverzekeraars hanteren in de voorwaarden een maximaal aaneengesloten reisduur van 45 of 60 dagen. Gaat u langer op reis dan heeft u geen reisdekking! Houdt u hier dus ook rekening mee en informeer desnoods bij uw reisverzekeraar.

Ik wens u veel lange & zorgeloze reizen met uw camper!

Maandag 5 juli 2021. Door . 4161 x gelezen - Reageer op dit artikel
Deel dit artikel

Camperverzekerd: dé specialist in camperverzekeringen

 • Lage premie!
 • Snelle hulp bij schade
 • Geen verplicht eigen risico
 • Beste prijs/kwaliteit
 • Geen verborgen kosten
 • Expert in camperverzekeringen

Bereken direct uw premie »

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit onderwerp. Reageer op dit artikel

Reageer op dit artikel

Welkom op het Camperverzekerd blog! We zijn blij met uw deelname aan ons platform en we verwelkomen iedere reactie. Wij hebben als uitgangspunt dat we geen reacties willen verwijderen. Wel hebben we regels opgesteld. Door op ons weblog te reageren, gaat u akkoord met onze huisregels.

Huisregels

 • Anonieme reacties zijn niet toegestaan. U moet reageren met uw echte naam en een geldig e-mailadres.
 • Houd het netjes en wees beleefd naar elkaar.
 • Niet schreeuwen. Gebruik geen woorden of zinnen die alleen uit hoofdletters bestaan in uw tekst.
 • Houd u aan het onderwerp.
 • Niet trollen. Verander uw identiteit niet in één discussie.
 • Vermeld geen persoonlijke gegevens in uw reactie.
 • Toon geen reclame-uitingen in uw reactie.

Reacties die hier niet aan voldoen kunnen wij verwijderen.

(wordt niet gepubliceerd)

Uw reactie

Verzekeringsdeskundige Sander Bouhuijs

Sander Bouhuijs is werkzaam bij Camperverzekerd als verzekeringsdeskundige. Camperverzekerd behoort tot de meest toonaangevende camperverzekeraars in Nederland en onderscheidt zich door een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Als verzekeringsdeskundige én camperaar zal Sander Bouhuijs belangrijke zaken op verzekeringsgebied in relatie tot campers en (camper)reizen onder uw aandacht brengen.

Camperverzekering specialist Sander Bouhuijs